Кузьмін розповів про погрози Тимошенко

24 перегляди
Середа, 1 червня 2011, 19:00

Екс-президент Віктор Ющенко був допитаний у справі Юлії Тимошенко щодо газових контрактів.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, доповідаючи у парламенті.

"Екс-президент Віктор Ющенко був допитаний по кримінальній справі по газовим контрактам, і його показання є в кримінальній справі", - заявив він.

Розповідаючи про кримінальні справи, порушені проти екс-прем'єра, Кузьмін, зокрема, навів приклади "зриву слідчих дій" Тимошенко.

Заступник генпрокурора заявив, що вона з 20 квітня жодного разу не з’явилася до прокуратури, не була у слідчого і до цього дня не знайомиться з кримінальними справами, які вже закінчені.

"Тимошенко знайомиться з матеріалами справі і замість того, щоб поставити свій підпис, пише слідчому: "Президент зраджує національні інтереси, прокуратура і слідчі фабрикують справу за вказівкою мафії, мафія керує Україною..., всі вони – корупціонери та злочинці, але я вірю, що всі разом... Слава Україні! Юлія Тимошенко", - процитував він.

"В іншому протоколі: "Справа повністю сфальсифікована, СБУ та ГПУ – під впливом мафії. Юлія Тимошенко".Скажіть, що робити слідчому, який вимушений бачити це кожен день та терпіти? Це що таке? Це ставлення політика до державного інституту прокуратури, до правосуддя взагалі?", - обурився Кузьмін.

"Останнім разом слідчому прокуратури було сказано, що він, а також інші посадові особи Генпрокуратури, будуть заарештовані, одразу після того, як Тимошенко прийде до влади", - додав він.

Крім того, Кузьмін повідомив, що проти Тимошенко може бути порушена нова кримінальна справа в разі надходження до прокуратури рішення американського суду по "Укрвакцині".

"Кримінальна справа щодо махінацій у Мінздоров'я вже закінчена. Якщо до слідчого надійдуть матеріали Орегонського суду США або інші офіційні матеріали з цього приводу щодо Тимошенко, які стосуються придбання машин швидкої допомоги чи інших зловживань, то справа може бути поновлена", - заявив Кузьмін.

"При достатності підстав може бути порушена ще одна кримінальна справа. Ці справи можуть бути об'єднані, і слідство поновлено", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації