Катастрофа у Дебальцевому

190 переглядів
5
Середа, 28 січня 2015, 17:43

Дебальцеве перебуває під постійним вогнем бойовиків. Після деякого затишшя, вже 10 днів тут не стихають обстріли та вибухи. Немає дня, щоб у будинком мирних мешканців не влучив снаряд.

Крім військової загрози, люди опинилися в гуманітарній скруті: в Дебальцевому немає опалення вже 10 днів, 7 днів немає електрики і води.

Готувати їжу люди можуть біля своїх під’їздів, а ховатися від обстрілів у холодних підвалах.

Їжа теж закінчується. Ситуацію дещо рятує гуманітарна допомога, але дорога до неї постійно обстрілюється. До того ж за нею треба стояти у довжелезних чергах.

Виїжджати звідси дехто не хоче, а хтось просто не має такої фінансової можливості.

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Жители Дебальцево передают что ВСУ не выпускают никого из местного населения, беременной девушке удалось выехать за приличную мзду и сказав что ей нужно ехать рожать в Артемовск.
IP: 91.214.138.---Алиса Бэтт..
Nastya Stanko В Дебальцевому немає світла, опалення, води. Зате є обстріли. Постійні і багато. Скільки загиблих і постраждалих - сказати неможливо. Служби просто туди не доїжджають, в сенсі все, що залишилось від служб. Люди просто бояться виходити на роботу. Нема зв'язку, є лише на 4 поверсі міськадміністрації, але нема як зарядити батареї. Готують їжу на вогні біля під'їздів, але готувати не особливо вже є з чого. Та й готувати надворі небезпечно. Безпечно в підвалі, а в квартирі теж ні, і ще й температура від 1 до 8 градусів. Можна піти за гуманітаркою, але дорога обстрілюється. І коли ми це все знімаємо, коли ще хоча б працює міліція, коли вона ще щось довозить до людей, вони їм кричать в спину: єдьте в свою западную, бандєровци, на що міліціянт намагається якнайспокійніше сказати, що він з Маріуполя. Потім бабця кричить Кості: а ти би кінул свой дом? На що Костя відповідає, що він виїхав з Луганська - з власного дому.
IP: 195.184.205.---Илья Степаненко..
Похожая обстановка вдоль всей лини фронта со всех сторон (и в Горловке и в Донецке и Красногоровке с Марьинкой) и везде слёзы и отчаяние. А самое главное безответным остаётся вопрос «Когда это кончится???», а на ответ «Не знаем?» - «Тогда зачем вы приехали?» - может и обидно это слышать, но это так. Даже солидное «Громадське ТВ» беспомощно (бесполезно). Безысходность удручающая.
IP: 78.111.186.---Лариса Остапчук..
Илья Степаненко: Похожая обстановка вдоль всей лини фронта со всех сторон (и в Горловке и в Донецке и Красногоровке с Марьинкой) и везде слёзы и отчаяние. А самое главное безответным остаётся вопрос «Когда это кончится???», а на ответ «Не знаем?» - «Тогда зачем вы приехали?» - может и обидно это слышать, но это так. Даже солидное «Громадське ТВ» беспомощно (бесполезно). Безысходность удручающая.
это закончиться когда "вата" станет ГРАЖДАНИНОМ и поймет что есть Родина которую надо защищать от захватчиков а не сидеть по подвалам.
IP: 95.67.60.---Bike.Dude..
Все то же самое - претензии ко всем, кроме себя. Журналистке чуть глаза не выцарапали. Живут на линии фронта и при этом жалуются, что света нет и холодно. "Пусть перестанут стрелять!!" - да кто ж по тебе стреляет, родимая? Твои ополоумевшие земляки кацапскими Градами полируют?
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації