"Азов" – щоденник українського сержанта. Фізична підготовка

4115 переглядів
0
Вівторок, 9 серпня 2016, 19:22

Біль, який ти відчуваєш сьогодні перетвориться у силу, яку ти відчуєш завтра.

Фізична підготовка у війні не лише допоможе солдату в бою, у професії військового через фізичну непідготовленість можна втратити найцінніше – життя.

Серед добровольців, що потрапили до Школи сержантів, є як у минулому спортсмени, так і звичайні хлопці, що у цивільному житті не надавали великого значення фізичній підготовці.

За короткий термін перед інструкторами Школи стояло завдання усіх без винятку курсантів підготувати не лише розумово, а й фізично, розвинути силу, витривалість і силу духу.

На Атеці, пройшовши перший фізичний тест я напевно був засмучений, але цей смуток став для мене мотиваційним " – згадує курсант Денчик свою першу здачу нормативів у Школі Сержантів.

Буквально на друге фізо показники виросли. Щоб навчити людину, потрібно показати що вона уміє до, і що вона буде вміти після. Нам показали що ми були до, а тепер нам показали чого ми можемо досягнути, пройшовши лише місяць таких навчань ".

Щоб вони могли виконати будь-яке поставлене завдання, у будь-який час, у будь-якому стані, на будь-якому рель’єфі, при будь-яких погодніх умовах вони повинні бути готові фізично" – запевняє начальник Військової школи Георгій.

Основні заняття по фізичній підготовці проводить інструктор Давид. Саме він не лише розвинув у курсантів фізичні здібності, про існування яких хлопці навіть не знали, а і виховав у майбутніх сержантів витримку, силу духу, уміння перебороти фізичний біль та ніколи не зупинятись навіть за найважчих обставин.

Крім безлічі фізичних тестів та здачі нормативів, для курсантів основним іспитом по фізичній підготовці став 20-ти кілометровий марш-кидок, який курсанти, із 18-ти кілограмовим грузом за плечима мали пройти не довше ніж за три години.

У них був груз, у них був обмежений час, у них було обмеження по місцевості, був натиск на них психологічний, але ніхто не зламався, у курсантів у житті є мета і до неї вони йдуть, вони просто таранять!", – запевняє Георгій

Самі ж курсанти під тиском не зламались, та натомість винесли із, здавалося б, звичайного марш-кидка цінну науку та особисту мотивацію.

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації