Елітна нерухомість віце-прем'єра Кириленка

2515 переглядів
0
Слідство.Інфо
Четвер, 1 грудня 2016, 17:12

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко є власником елітної квартири в центрі Києва, а також заміської резиденції в селі Іванковичі.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо" .

Так, в 2006 році Кириленко придбав чотирикімнатну квартиру на 156,42 кв.м. в елітній багатоповерхівці на вулиці Московській у Печерському районі. На сьогоднішній день ціна на такі квартири стартує від десяти мільйонів гривень.

Експерт з нерухомості Денис Седаков пояснює, що раніше вони коштували ще дорожче.

"У 2006-му взагалі були інші ціни. Ця квартира купувалася, якщо це новий будинок, вона була без ремонту. Тому без ремонту вона коштувала 600-700 тисяч доларів, так", - зазначив він.

За оцінками Седакова, ремонт і меблі обійшлися Кириленку ще приблизно 200 - 300 тисяч доларів.

При цьому в е-декларації Кириленко вартість цієї квартири на момент придбання оцінюється в 1 504 289 гривень. Тобто за курсом обміну валют на 2007 рік, це приблизно 300 тисяч доларів.

 

Заміська резиденція віце-прем'єра розташована в селі Іванковичі Васильківського району - це всього 15 кілометрів від Києва.

Журналісти відзначають, що за розмірами й архітектурою вона більше нагадує Палац культури.

Резиденція записана на дружину чиновника - Катерину Кириленко. Як зазначається у виписці з реєстру нерухомості, в 2013-му році вона отримала в подарунок п'ять ділянок землі в Іванковичах.

Разом ділянки утворюють єдиний масив майже 80 соток. На цій землі і почали будувати особняк.

 

На даний момент, будівництво майже завершено, залишилася закінчити частину робіт. Площа будинку більше 900 квадратних метрів.

"За ним (будинком) - штучна водойма. Далі - ділянка розширюється. Потім її перетинає струмок з двома містками. За ним земля піднімається декількома штучними ярусами зі сходами. І так до самого лісу, межа з яким прикрашена висадженими по периметру ялинками", - пишуть журналісти.

 

За оцінкою Седакова, вартість ділянки - приблизно 5 тисяч доларів за сотку.

"Я б оцінив ну тисяч в п'ять доларів за сотку. У тринадцятому році таке могло коштувати. Відповідно там близько 400 тисяч доларів за ділянку. Така орієнтовна ціна на 2013-й рік", - зазначив експерт.

Згідно з реєстром прав на нерухоме майно, всю землю дружина Кириленка отримала за договором дарування. Ім'я дарувальника невідомо.

Сам Кириленко відмовився прокоментувати цю інформацію. З дружиною чиновника журналістам зв'язатися не вдалося.

Відзначимо, що Катерина Кириленко є викладачем Київського національного університету культури і мистецтв. Нещодавно вона стала героїнею гучного скандалу - її звинуватили в плагіаті.

Раніше В'ячеслав Кириленко подав електронну декларацію, в якій задекларував квартиру в Києві площею 154 кв. м, п'ять земельних ділянок дружини і авторські права на її підручники та дисертацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації