"Вбивство Павла". Розслідування загибелі Павла Шеремета

21120 переглядів
3
"Слідство.Інфо"
Четвер, 11 травня 2017, 12:09

Журналісти "Слідство.Інфо", які з перших годин працювали на місці трагедії, разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP ретельно проаналізували події ночі перед вбивством Павла Шеремета.

Один з керівників "Української правди" відомий журналіст Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва – в його машині спрацював вибуховий пристрій.

Журналістське розслідування почалося зі скрупульозного вивчення моменту закладки вибухівки. Саме тоді і з'явилися перші питання до слідства. Команда виявила як мінімум 6 свідків, які перебували на місці злочину, але не були допитані.

Були опитані представники батальйону "Азов", з якими увечері напередодні вбивства спілкувався Шеремет. Вони заявляють, що ще тоді помітили стеження.

Також в результаті перегляду відео з камер спостереження був ідентифікований автомобіль марки "Шкода", номер якого вдалося розпізнати за допомогою фахівців з проекту BELLINGCAT.

На відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета був помічений колишній чи теперішній співробітник СБУ Ігор Устименко. (Згідно з даними розслідування, співробітник на ім'я Ігор Устименко працював в СБУ принаймні до 2014 року. Сам Устименко відмовився коментувати свої зв'язки зі службою.)

Один з авторів журналістського розслідування справи Шеремета Дмитро Гнап також  розповів "Українській правді", що працівники СБУ вилучили сервер із відео з камер спостереження в одному з магазинів поблизу будинку вбитого журналіста, а коли повернули його, з'ясувалося, що всі файли з інформацією за 2 тижні, були видалені.

Анна Бабинець, Олена Логінова, Дмитро Гнап, Влад Лавров, Метт Сарнецкі, "Слідство.Інфо"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 95.132.96.---dowbusch17.05.2017 09:30
реформування силових структур назріло,а слідство мають вести створена структура по аналогу ФБР США,реформа корумпованихсудів,інакше колапс,рухатись далі неможливо!
IP: 46.133.62.---Paul197414.05.2017 21:23
Деякі покидьки за гроші можуть зробити що завгодно, є вони і в СБУ, замовники вбивства могли достатньо легко найняти їх для виконання цього злодійства. Вбивство Шеремета, дуже імовірно, скоєне ФСБ Росії у співправці з СБУ та МВС України. СБУ організувала операцію, зробивши всю первинну роботу, зібравши дані про переміщення журналіста. Згадаймо, так само СБУ приймала участь у вбивстві Гонгадзе. Тоді спочатку працівники СБУ слідили за Геогрієм, і побачивши, що перешкод немає, передали його "орлам" Кравченка - головорізам з МВС. Імовірно, так само було і зараз. СБУ діяла на початку спецоперації, а співробітники МВС, інакше кажучи, "шістки" виконали підрив авто. Тому не дивно, що слідство ведеться лише для відмазки, навіть журналісти дізналися набагато більше копів по цій справі..
IP: 94.244.38.---ice 713.05.2017 13:11
Жах, на Україні де-факто поліції немає, повна некомпетентність і імпотентність. Журналісти виконують де-факто функції поліції. Поліція дефакто зайнята, хто-чим, міністр-своїм бізнсом в Італії, керівництво-кришуванням борделів і казино, та рекетом бізнесменів середньої руки. Про СБУ взагалі окрема мова, подивитись тільки на яких елітних авто їздять їх співробітники, синки, кумовья та родичі...
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації