$53 млн. вимагає українець від компанії "Вольво"

Вторник, 7 ноября 2006, 20:17

Громадянин України, інвалід Сергій Коваленко подав касаційну скаргу до Верховного Суду на рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у судовому процесі "Коваленко проти "Вольво".

Він оскаржує відміну апеляційною інстанцією судового рішення про виплату йому автоконцерном та його дилером компенсації в сумі, еквівалентній 53 мільйонам доларів.

Про це повідомив адвокат Коваленка Володимир Комкор, передає УНИАН.

Адвокат нагадав, що 23 лютого цього року Залізничний суд м. Сімферополя прийняв рішення про стягнення з компанії Volvo Car Corporation та її київської дочірньої компанії "Вікінг Моторз" на користь Коваленка 53 мільйонів доларів компенсації за втрачене здоров`я після аварії на автомобілі "Вольво".

Але 28 серпня 2006 року Апеляційний суд АРК, розглянувши скаргу відповідачів, скасував прийняте рішення.

Сергій Коваленко повідомив журналістам, що у зв`язку з наявністю родинних зв`язків між власниками юридичної фірми, де працюють юристи, які представляли "Вольво", та керівником Апеляційного суду АРК, він просить президента Віктора Ющенка дати розпорядження Генеральній прокуратурі вивчити обставини винесення постанови Апеляційним судом АРК і дати їй правову оцінку.

Аварія сталася в червні 1998 року на автомобілі "Volvo С70 Coupe". Ця марка, обладнана системою подушок безпеки, широко рекламувалася як один з найбезпечніших автомобілів останніх років. Проте під час аварії жодна з подушок безпеки не спрацювала. У грудні 2000 року він подав позов до Залізничного райсуду м. Сімферополя, в якому визначив суму завданої йому матеріальної та моральної шкоди у 70 млн. дол. Матеріальна шкода - втрата автомобіля, здоров`я та бізнесу – була оцінена ним у 20 млн. доларів, моральна - втрата сім`ї і набута в 34 роки інвалідність ІІ групи – у 50 млн. доларів.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде