Кортеж Януковича убил киевского таксиста. Видео

Среда, 21 апреля 2010, 17:03

У середу зранку сталося те, чого варто було очікувати, враховуючи культуру пересування по місту кортежу президента Януковича.

Автомобіль "швидкої допомоги", який входив до автоколони супроводу Януковича, зіштовхнувся з таксі, водій якого внаслідок ДТП загинув.

Аварія сталася на Харківській площі. Кортеж на великій швидкості рухався по проспекту Бажана до Борисполя, звідки Янукович мав вилетіти до Харкова на зустріч з російським президентом Медведєвим.

"Швидка допомога", яка йшла в колоні, зіштовхнулася з автомобілем таксі ВАЗ 2110, що виїхав на коло з боку Харківського шосе.

Схема ДТП. Графіка Google 

Удар був такої сили, що швидка допомога ще двадцять метрів "протягнула" по асфальту таксі.

На місце пригоди прибула бригада МНС, яка за допомогою спецзасобів звільнила пасажира на задньому сидінні, чиї ноги було заблоковано.

Найцинічніше почалося потім. Влада вустами речника МВС заявила, що "швидка" не ніяк не пов'язана з Януковичем.

"Автомобіль, який потрапив у ДТП, не має жодного відношення до кортежу президента", - сказав керівник прес-служби міліції Дмитро Андрєєв. - "Законодавством чітко визначені автомобілі, які є кортежем особи, що охороняється. Машини кортежу особи, що охороняється, у ДТП не потрапляли".

"Українська правда" нарахувала щонайменше сім доказів того, що представник влади бреше.

Перше. На відео чітко видно, що на місці ДТП залишилася міліцейська "Тойота Камрі" із супроводу Януковича.

Друге. На місці ДТП залишився керівник виїзної охорони Януковича.

 На фото по центру - співробітник Управління державної охорони, керівник виїзної охорони президента Януковича

Третє. На місці ДТП залишився озброєний співробітник з антитерористичного підрозділу СБУ "Альфа", який супроводжував Януковича.

 На фото ліворуч - співробітник антитерористичного центру "Альфа" СБУ, який входить у супровід Януковича

Четверте. Номер швидкої допомоги, яка потрапила в ДТП, АА 0549 АА, значиться у базі ДАІ за Клінічною лікарнею Державного управління справами. Як відомо, Державне управління справами - це орган адміністрації президента, до відання якого також входять і спеціальні медичні заклади, що обслуговують перших осіб держави.

 Номер швидкої видає її приналежність до адміністрації президента

П'яте. Саме ця "швидка допомога" була сфотографована "Українською правдою" в складі кортежу Януковича декілька тижнів тому, коли він виїжджав з вулиці Круглоуніверситетської в Києві. 

 Кортеж відкриває "Тойота Камрі". Саме така залишилася на місці ДТП
 Кортеж Януковича в усій красі
"Швидка допомога" іде в кортежі
Та сама "швидка-убивця"
 Зовнішні сигнали сирени ідентичні

Шосте. Переконатися у тому, що "швидка" входить до складу кортежу Януковича, можна побачивши її на відео, знятому минулого місяця. 

"Швидка" з кортежу Януковича. Стоп-кадр з відео за березень 2010 року

Сьоме. Навіть якщо керуватися логікою міліції, що "швидка" не входила до кортежу, то поява такої машини одразу за Януковичем на перекритому з усіх боків проспекті Бажана просто неможлива. При цьому "швидка" - без жодних упізнавальних знаків, без логотипу невідкладної допомоги, з усіх боків обвішана проблисковими маяками і сиренами.

Поведінка влади в цій ситуації не просто абсурдна, але і підла по відношенню до власних громадян.

...Минулого року в ДТП потрапив кортеж тодішнього прем'єра Тимошенко. На щастя, тоді всі залишилися живі, а Партія регіонів заявила, що збирається контролювати процес встановлення винних.

"Розслідування обставин дорожньо-транспортної пригоди за участю автомобільного кортежу прем'єр-міністра має відбуватися в умовах гласності. Спроби прикрити розслідування грифом секретності неприпустимі", - пафосно заявляв тоді регіонал Микола Джига.

Сьогодні події повторюються з дзеркальною точністю. Відповідальність за смерть людини лежить на владі. Очевидно, що цього трагічного випадку не сталося, якби діяла норма Конституції про те, що всі громадяни України є рівними в своїх правах, а керівники держави не влаштовували на дорогах "автомобільний апартеїд".

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде