Крымский бизнес Азарова

Четверг, 1 июля 2010, 12:21

Читайте початок тут: "Межигір'я" Азарова та Крим Азарова

Путівками в "Пушкіно" торгує дружина Азарова?

Отже, факт номер один. Благодійному фонду "Гарант" належить Гурзуфський комплекс відпочинку та оздоровлення "Перлина Криму". Як виявив автор, цьому ж фонду "Гарант" належить будинок в Києві на вулиці Велика Житомирська 19-б. Такі висновки можна зробити з рішення Київради за 27 грудня 2007 року, про передачу БФ "Гарант" земельної ділянки за цією адресою.

Будинок на вулиці Велика Житомирська 19-б відомий тим, що кілька років був головним офісом Партії Регіонів, коли її очолював Микола Азаров. Тривалий час тут перебувала і приймальня Миколи Яновича..

Нині ж тут знаходиться приймальня засновника "Гаранта" депутата від Партії Регіонів Геннадія Самофалова та кількох цікавих фірм та організацій, про які не можна сказати, що вони не мають жодного відношення до Азарова.

Наприклад, там розмістилася Всеукраїнська громадська організація "Антикорупційний форум". Ініціатором її створення в 2001 виступив сам Микола Азаров. І хоча це було давно, ця організація існує понині, виявляючи активність, коли Азаров приходить до влади.

Наприклад, у 2007 році Міністерство фінансів, яким курував Азаров, виділило саме цій організації грант на 3,5 мільйона на реалізацію бюджетної програми "Заходи по боротьбі з корупцією" .

Підемо далі, до факту номер два, до іншого будинку в місті Києві, на вулиці Басейна 7-б. В установчих документах комплексу відпочинку "Перлина Криму" Благодійний фонд "Гарант" зареєстрований саме за цією адресою.

Це чотирьохповерховий будинок в самому центрі Києва, що повністю переобладнаний в шикарний офіс. У вікнах першого поверху помітна звичайна офісна робота - комп'ютери, працівники з папочками. Вікна другого поверху по всьому будинку інтригуюче затемнені.

Будинок під серйозною охороною. Коли автор спостерігав за офісом, з десяток секюріті з дротиками у вусі топталися на його подвір'ї.

Обабіч були припарковані серйозні авто. Зокрема, новенький мерс з цікавим номером АА 7777 ХК. Яке виявилося пізніше, це - автомобіль-невидимка, бо його номер не проходить по базам ДАІ.

Так само "летючим голландцем" виявився і сам офісний центр. Адже у місцевому ЖЕКу автор зі здивуванням для себе відзначив, що Басейна 7-б належить до житлового фонду, тут за документами - звичайні 12 квартир.

Зате у цьому будинку окрім Благодійного фонду "Гарант" зареєстровані чотири десятка фірм та організацій, які мають всі ознаки, що належать до одного гнізда.

Зокрема, тут зареєстрований "Союз молоді регіонів України" та "Молодь за податкові реформи", що традиційно годуються грантами Міністерства молоді та спорту.

Тут чимало фірм, що займаються нерухомістю. Цікава риса всіх зареєстрованих тут структур, що вони мають спільні телефони, а також спільних директорів та засновників - переплелися наче черв'яки в банці.

Серед всіх цих споріднених між собою фірм, зареєстрованих за адресою Басейна 7-б, ми знайшли дві, які особливо цікаві в нашій темі.

Перша - це туристична фірма "Благовіст-тур-Україна". В інтернеті автор знайшов інформацію, що ця фірма - "генеральний розпорядник номерного фонду санаторію "Пушкіно" м. Гурзуф, а також "Сонячна галявина" м. Свалява".

 

А тепер про найголовніше - про те, хто власник цієї туристичної фірми. Тут нарешті ми зустрічаємо до болю знайоме прізвище.

Виявляється "Благовіст-тур-Україна", що розташований в одному офісі з Благодійним фондом "Гарант", у 2005- 2006 році мав трьох засновників: Геннадія Самофалова, Анатолія Бабича - обоє засновники "Гаранту", що абсолютно природно. А третій засновник - Азарова Людмила Миколаївна - дружина Миколи Яновича.

Щоправда, вже у 2007 році дружина Яновича була прибрана з засновників. Нині є один засновник "Благовіст-туру" - Павло Чернишов, колишній директор цієї фірми. Така примітивна рокіровка може свідчити про те, що бізнес не був проданий, просто за фіговим листочком були заховані справжні власники.

Бізнес росте, як на дріжджах

До речі, власники "Перлини Криму" в Гурзуфі розвивають свій бізнес. За рік колишній санаторій "Пушкіно" - тихий куточок, де відпочивав Пушкін, буде не впізнати. Вже в цьому році тут заплановано зведення 16 поверхового готелю "Пушкін-плаза", а також Спа-центру з басейнами та аквапарком.

Займається цими проектами ВАТ "Група "Розвиток" - фірма, яка також зареєстрована в тому самому офісному центрі на Басейній 7 б.

Про її плани Гурзуфської власності Благодійного фонду "Гарант" автор дізнався з сайту групи в інтернеті.

Цікаво, що на веб-сторінці цієї організації значиться той самий телефон, що й в "Благовіст-тур-Україна".

До речі, будівництво "Пушкін-плаза" вже почато, на початку року був виритий котлован.

Так виглядатиме "Пушкін-плаза" 

Крім того, у Групи "Розвиток" є інші цікаві проекти, ще три на території Гурзуфа, два - в Києві. Київські мають спортивну тематику. Один з них передбачає реконструкцію спортивного комплексу вкупі з будівництвом навколо цілого кварталу висоток на місці колишнього стадіону "Старт". Фірма, якій Київрада виділила землю, квартирується також в будинку Басейна 7-б.

Другий київський проект ВАТ "Групи "Розвиток" - це будівництво спортивного комплексу, льодової арени для хокею, готелю та торгового центру на місці стадіону "Авангард".

Що особливо цікаво, на останній проект зовсім нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров ініціював виділення бюджетних коштів.

В результаті, 14 червня 2010 року, було підписано розпорядження уряду про передачу 150 мільйонів гривень зі стабілізаційного фонду для будівництва хокейних арен, в першу чергу "Авангарду". Розпорядником цих коштів визначено міністерство молоді та спорту та конкретно заступника міністра Вадима Сисюка.

Найцікавіше, що останній не лише працював радником Миколи Азарова в 2006-2007 році, а також заснував ВАТ "Група "Розвиток", яка має свої комерційні плани на льодовий стадіон "Авангард".

Окрім цього, Сисюк є засновником десяти фірм, що квартирують в будинку Басейна 7-б. Отже виходить, що гроші на хокей Азаров виділив близьким людям, так само, як в 2007 він виділяв гроші на боротьбу з корупцією.

Також можна зробити висновок, що адреса Басейна 7-б, де прописався Благодійний фонд "Гарант", власник санаторіїв в Гурзуфі, це офіс фірм, інтереси, яких не байдужі Миколі Азарову і його дружині.

Якщо до цього додати, що відчуження цих санаторіїв почало ДПА під керівництвом Азарова, а туристична фірма, де фігурувала дружина Азарова, отримувала/отримує комерційний зиск від цього відчуження, то важко навіть теоретично припустити, що особисто Микола Янович "не має ніякого відношення" до цієї теми і до об'єктів в Гурзуфі.

Хіба, що це таке саме "ніяке відношення", як у Віктора Януковича до "Межигір'я".

Окрім причетності родини Азарова до об'єктів в Криму, вся ця історія демонструє, що родина Азарова причетна також і до чималого бізнесу, пов'язаного з нерухомістю. Який, крім всього іншого, підживлювався та підживлюється державними об'єктами та державними коштами.

P.S. Під час підготовки матеріалу автору подзвонили з Гурзуфа і поскаржилися на нові "маскі-шоу". Історія знову стосується об'єкту, який приписують інтересам Азарова - центру відпочинку "Перлина Криму", створеного на базі ММЦ "Гурзуф" та "Пушкіно".

Справа в тому, що вже 10 років тривають судові позови стосовно того, яка насправді земельна ділянка належить "Перлині Криму". Територія коливається від 5,1 га до 5,8 га.

Після передачі ММЦ "Гурзуф" податківці провели якісь дивні маніпуляції з землею. Зокрема, автору потрапив обвинувачувальний висновок з кримінальної справи, що стосується тодішнього директора "Гурзуфа" Пятницького А.І, яка розслідувалася в помаранчевий 2005 рік.

В цьому висновку він дає пояснення, що "помилково" витребував рішення БТІ про приєднання адреси Набережна 7-а, до території ММЦ "Гурзуф". "Відбулася помилка під час друку. Об'єкта ММЦ за цією адресою не має. Він належить СОЦ "Єдність", об'єкти якого знаходяться поза межею ММЦ", - пояснював Пятницький.

Однак нині відбулося захоплення бази відпочинку "Єдність". Люди в масках, що представилися як Благодійний фонд "Гарант", взяли під контроль територію і орендарям бази не дозволили навіть забрати власні речі.

Цей факт ще раз підтверджує, що справжній власник "Перлини Криму" зараз знаходиться на самій верхівці влади і може собі дозволити доробити справи, які довелося заморозити в попередні нестабільні 5 років.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде