Вторник, 17 сентября 2013, 12:59

Громадська організація "Центр UA" разом із texty.org.ua розпочинають проект "Угода про асоціацію між Україною та ЄС: шлюбний контракт у картинках". Це – перша спроба розповісти про складний і об’ємний документ простими словами у форматі інфографіки. Таким чином ми сподіваємося підняти обізнаність якомога більшої кількості українців щодо переваг та викликів асоціації з ЄС.

Угода про асоціацію – наймасштабніший міжнародний документ, який будь-коли укладала Україна. Робота над ним тривала 5 років, а переклад тексту українською з’явився лише 2 місяці тому. Про що насправді йдеться в Угоді про асоціацію, нині знає зовсім вузьке коло експертів.

Кількість людей, котрі прочитали весь 900-сторінковий документ, можна перерахувати на пальцях. Втім, підписання угоди, яке має відбутися на саміті Східного Партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року, матиме величезний вплив на Україну і стосуватиметься без перебільшення кожної сфери нашого життя.

Отже, протягом наступних 2-х місяців на "Українській правді" щотижня по вівторках з’являтиметься чергова інфографіка, яка розкриватиме одну з таких тем: захист прав споживачів; переваги для малого та середнього бізнесу; експорт товарів сільського господарства до ЄС; експорт послуг до ЄС; боротьба з корупцією; соціальний захист і освіта; наука, технології та космос; охорона навколишнього середовища; Угода про асоціацію з ЄС проти Митного союзу.

Із першої інфографіки "Структура Угоди про асоціацію" ви дізнаєтеся, що таке власне Угода про асоціацію, з яких частин вона складається, які практичні вигоди принесе і кому саме, а також – як ЄС контролюватиме виконання взятих Україною зобов’язань.

 "Структура Угоди про асоціацію"

Натисніть, щоб збільшити та побачити всі слайди інфографіки 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде