19 декабря. Евромайдан и пресс-конференция. ОНЛАЙН

Четверг, 19 декабря 2013, 10:31

В День Святого Николая Янукович провел пресс-конференцию для избранных. Верховная Рада проголосовала за освобождение от уголовного преследования участников массовых акций. На Евромайдани развернули национальный флаг Беларуси - 19 декабря 2013 исполняется три года с тех пор, как в Минске милиция жестоко разогнала демонстрацию оппозиции за честные выборы.

Сортировать
18:33
 Volodymyr Ariev
Кілька сотень людей з прапорами ПР пікетують Нацбанк. Таки не заплатили їм за мітинг? 
 
17:45

Заборонений у Білорусі біло-червоно-білий національний прапор розміром 10 на 4 метри розгорнули на київському Майдані Незалежності. Сьогодні минає три роки відтоді, як у Мінську міліція жорстоко розігнала демонстрацію опозиції за чесні вибори.

17:36

Правоохоронні органи мають негайно припинити переслідування учасників Євромайдану.

Про це заявили лідери трьох опозиційних фракції Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко після голосування закону про звільнення від кримінального переслідування учасників мирних масових акцій.

17:35
На балконі сесійної зали ВР у відділенні для помічників з'явився працівник Державної служби охорони з відеокамерою. Каже, що це розпорядження керівника апарату ВР і буде знімати лише тоді, коли будуть "заворушки" між депутатами...
17:29
ФОТО Anastasia Vlasova  
ФОТО Anastasia Vlasova  
17:15

Секретар РНБО Андрій Клюєв спростовує звинувачення в причетності до силового розгону Майдана свого заступника Володимира Сівковича.

Про він заявиви в інтерв'ю німецьким ЗМІ, наведеному на сайті РНБО.

17:03

Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій.

Як повідомив депутат від Батькіщини Павло Петренко перед голосуванням, проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акції протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

Це означає, що законопроект не стосується силовиків, які побили мітингувальників, оскільки опозиція змогла наполягти на тому, щоб замінити формулювання "осіб, пов’язаних з участю в акціях протесту" на формулювання "учасників акції".

Крім того, законопроектом визначається, що всі кримінальні провадження щодо учасників акцій, відкриті з 21 листопада, підлягають закриттю, а особи підлягають звільненню і вважаються такими, шо не мають судимості.

17:03

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін подякував бійцям спецпідрозділів за захист адмінбудівель на вулиці Банковій у Києві.

Свою подяку він висловив, виступаючи на сесії обласної ради, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Депутати Пресненського району Москви виступили з ініціативою назвати вулицю Подвигу підрозділу "Беркут" та Внутрішніх військ України і на ній встановити пам'ятний знак.

Ініціатор перейменування - районна депутатка, захисниця історичних пам’яток Москви Олена Ткач - вважає, що "беркутів ці" це заслужили тим, що відбили Адміністрацію президента України в демонстрантів, йдеться в сюжеті ТСН.

16:57
17-летний Роман. Студент радиотехники. На Майдан вышел на следующий день после ночного разгона студентов. И ходит теперь постоянно. Сегодня обнимает прохожих и дарит им праздничное настроение. 85% воспринимают позитивно, 15% не обращают внимания. Негатива нет). #Єлюди#maidaners #євромайдан
 
 
16:56

Володимир Рибак закрив ранкове засідання Ради і відкрив вечірнє.

Засідання почалося з того, що спікер зачитав заяву Володимира Мельниченка про вихід з фракції Партії регіонів

16:43

инсталяция на Майдане ушла за 15 млрд - самый дорогой арт-обьект

16:37
У день Святого Миколая, я хочу привітати не Миколу Яновича Азарова, а цього чоловіка. Миколі із Вінниці сьогодні виповнилось 44 роки. Він приїхав на Майдан 2 грудня. Щоденно він годує 2,4 тис. людей борщем і кулешем. Загалом 8 котлів щодня. Спить по 4-5 годин. Із днем народження пане Миколо #Єлюди#maidaners 
З днем народження, пан Микола!  
15:46

Штаб національного спротиву ухвалив рішення тримати Євромайдан мінімум до Різдва - 7 січня.

Про це повідомляють джерела Української правди.

"На штабі ми ще позавчора вирішили стояти мінімум до Різдва. Було складено організаційні заходи, чергування, програму", - сказало поінформоване джерело.

15:30

Близько ста адвокатів провели в Києві акцію на захист своїх професійних прав та обов'язків.

У центрі столиці зібралися й такі відомі адвокати, як Микола Сірий, Олександр Плахотнюк, Олег Березюк, Юрій Мартиненко та інші, повідомляє УНІАН.

За словами адвоката й організатора акції Дмитра Назарця, адвокати, що зібралися у центрі столиці, повністю солідаризуються із головною вимогою Євромайдану про повне перезавантаження влади.

Одна із учасниць акції, адвокат Тамара Атамазь нагадала про свого колегу Віктора Смалія, який був арештований у той час, коли вів справу одного із затриманих за сутички на Банковій – журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі.

За словами учасників акції, це була остання крапля, яка змусила адвокатську спільноту об'єднатися і виступити за свої права.

Учасники наголосили, що вперше за історію української адвокатури представники професії вирішили провести акцію протесту.

15:25

Закон щодо звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових заходів погоджений в редакції опозиції.

Про це заявив журналістам лідер фракції Свобода Олег Тягнибок.

14:58

Йолку на Майдані ми вже бачили. Тепер на Хрещатику буде справжня жива Ялинка. 14 метрів, родом з Фастівського району.

 
14:51

Відео від 2010 року. Руслана пояснює Мустафі, чому Янукович не може бути президентом.

14:39

Янукович вважає протести в Україні намаганням змінити владу поза межами Конституції.

"Намагання поза межами Конституції захопити владу. Це вже не вперше у державі. Я через це уже пройшов. І я категорично проти, категорично проти, того, щоб політики ініціювали такі процеси", - закликав Янукович.

Він вважає, що вибори мають відбуватися у визначені дати.

14:34

Росія не збирається "махати шашкою" і вводити війська на територію України, хоча доля співвітчизників їй небайдужа. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес -конференції в четвер, повідомляють РІА Новости.

Путін також нагадав, що в Криму дислокується російський Чорноморський флот на основі договору між Росією та Україною.

Водночас Путін підкреслив, що Росії небайдужа доля співвітчизників, і вона постійно піднімає це питання про становище російськомовних жителів у низці країн Євросоюзу, зокрема в прибалтійських державах.

14:33

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв найближчим часом помилувати екс-главу ЮКОСа Михайла Ходорковського.

Про це повідомив журналістам президент Росії Володимир Путін після великої щорічній прес-конференції, пише РІА "Новости".

14:26

Президент України Віктор Янукович заявив, що слідкує за ходом розслідування справ проти активістів Майдану й чиновників.

"Я щоденно за цим питання слідкую і я бачу, хто звільнений, хто не звільнений", - заявив він.

Можливе покарання для посадовців, винних у застосуванні насилля до мирних демонстрантів, він коментувати не став, сказавши, що не хоче підміняти ні слідчих, ні прокурорів.

14:18

"Гарант" розповів, як узяв ручку і викреслив із бюджету питання.

14:12
 
14:07

Янукович назвав опозицію артистами і десь побачив подолання кризи

"Вони живуть на довірі суспільства, чим вони торгуються? Ораторським мистецтвом прикривають свою фактичну безпомічність, непрофесіоналізм і безвідповідальність. Подивіться, скільки у нас артистів, які кажуть, а люди продовжують вірити. Тому політичної культури не вистачає", - зазначив Янукович

13:50

 Mustafa Nayyem

Один час и двадцать минут понадобились журналистам и Виктору Януковичу, чтобы вспомнить о существовании в стране‪#‎ЄвроМайдан‬.

13:27

Янукович: Я пригласил Клюева, когда появилась информация. Он рассказал, все как было....

Янукович про расследование 30 ноября - сегодня никто не вмешивается в работу следователей. Те события не входили в наши интересы.

13:20
УРА! вперше прозвучало слово "Майдан" у Януковича.
Про майдан каже.... і знову говорить про намагання захопити владу.
Янукович слухає групу Чайф... зацитував пісню не спеши ты нас хоронить.
13:18

Значит так.Людей избили, это признано, а кто дал приказ, никто не знает. Мы обещаем уже 22 ящика шампанского за вопрос президенту! И это ппц

13:08

Логика Таможенного союза: дайте нам денег, которые мы не заработали, чтобы произвести то, что вам не нужно.

13:08

Янукович: Парламент, там народні обранці приймають рішення..... ахахахаха

13:00
Локальний армагедон. Отакі "піротехніки" тощо блокують урядовий квартал з кожним днем усе щільніше)) Без акредитацій не пройти, а щоб потрапити на паралельну вулицю - обходити кругом. Хіба що вв раптом пропустять через кабіну. На всю волає голос Януковича з трансляції у маріїнському парку для своїх гречаних фанів: найзручніша локація для прослуховування в туалетах ВР).
 
12:48

Янукович: Я це не досяг такого рівня читати, хто про що думає.

12:46

Янукович обіцяє вийти до преси після Нового року

"Итоговая конференция, будет, скорее всего, в январе месяце по 13 году", - заметил Янукович.

"Я уже там во всех подробностях немножко раскрою, как мы прожили  13 год, и буду объяснять нашему обществу, как мы прошли этот год. Он очень непростой был. Более сложный, чем предыдущий", - отметил он.

Отвечая на вопрос, были ли какие-то варианты развития событий, если не подписание соглашения с Россией о кредите в 15 миллиардов долларов, Янукович сказал:

"Любой хозяин никогда не раскрывает свои карты до конца".

12:45

Сукупний бюджет фінансування силовиків: МВС (18,4 млрд) , СБУ (3,5) та ГПУ (3,2), УДО (0,5 млрд) - понад 25.

12:41

Янукович: паузу в підписанні угоди з ЄС зробили, щоб обговорити ЗВТ

12:39

Янукович розповів про три причини кризи в Україні.

12:35

духовний лідер вєщає секті свідєтєлєй покращення...вид зверху...алілуя!!!))
 
12:35

Олег Тягнибок заявив, у новому бюджеті обмежуються деякі соціальнівиплати, а також не зникає податковий тиск на малий та середній бізнес

"Найбільше фінансування порівняно з минулим роком отримує Міністерство внутрішніх справ, додаткові 21 мільярди. В той час, як фінансування армії зменшено на 2 млрд. тобто вони і далі нищать армію, збільшуючи витрати на міліцію, щоб вона продовжувала розганяти мирних демонстрантів і була складовою їхньої поліцейської держави", - зазначив він.

12:35

Янукович: Цей кредит для нас, безумовно. вигідний, бо нам ніяких умов Росія на поставила.

12:32

Янукович: Я це не досяг такого рівня читати, хто про що думає.

12:25

Влада намагається купити голоси депутатів для прийняття бюджету на 2014 рік за допомогою півторамільярдного "пряника".

Про це на брифінгу заявив депутат від "Батьківщини" Олег Медуниця.

Фото: Оксана Денисова 

Він продемонстрував нещодавно зареєстровані зміни до бюджетку на 2013 рік, згідно з якими між округами провладних депутатів поділено 1,5 мільярда гривень.

"Ці півтора мільярди розписали по округах провладних депутатів та мажоритарників, які гіпотетично можуть підтримати бюджет. Влада демонструє чергову скупку голосів у вигляді оцих пряників депутатам", - сказав Медуниця.

Фото: Оксана Денисова
Фото: Оксана Денисова

Він також додав, що, скоріше за все, відповідні зміни не встигнуть реалізувати через брак часу до кінця року.

Крім того, за словами Медуниці, фракції опозиція вимагатиме розгляду бюджету на 2014 рік за повною процедурою.

12:25

Опозиція піде на круглий стіл до Януковича, коли звільнять євромайданівців

Президент Віктор Янукович ініціює у п’ятницю круглий стіл для вирішення ситуації в країні, але опозиція готова йти на нього за умови амністії для мирних громадян, які були затримані. Про це заявив лідер Батьківщини Арсеній Яценюк.

"Круглий стіл можливий тільки тоді, коли буде підписаний закон про звільнення учасників протестів крім працівників міліції, які били людей", - сказав Яценюк.

12:23

Янукович визнав, що ціна на російський може і вирости.

12:23

Журналісти дозволяють Януковичу обманювати. Чекаю, коли скаже, що за візу в ЄС треба буде в одностатевий шлюб вступати.

12:17

Опозиція хоче заслухати звіт Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка щодо побиття мирних демонстрантів. Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко.

У свою чергу лідер Свободи Олег Тягнибок наголосив, що опозиція вимагає звіту Пшонки, оскільки "на місцях дуже погані тенденції: десятки активістів викликають на допити, в прокуратуру через їхню політичну активність".

12:05

Верховна Рада не розглядатиме бюджет 2014 на поточному тижні. Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

12:02

Тем временем, Янукович с счастливым выражением лица встречается с главными редакторами в круглой золоченой комнате.

11:59

Кабмін пропонує Раді затвердити державний бюджет на 2014 рік з доходами 392,4 млрд гривень, витратами 447,3 млрд гривень, граничним дефіцитом 59,5 млрд гривень.

Про це йдеться в доопрацьованому Кабміном законопроекті №3000, зареєстрованому в Раді 18 грудня, передають "Українські новини".

11:54

"Південний потік" не спрямований проти України - комісар ЄС

11:48

 Svyatoslav Vakarchuk        ✔ @s_vakarchuk

Народ вибачив би владі економічні і фінансові труднощі в країні , які завжди настають при проведенні системних реформ, якби влада почала з себе. Відмовилась би від привілеїв, перестала займатись корупцією і не думала про рейтинги. Показала би власним прикладом що вона готова жертвувати сьогодні заради результату в майбутньому. Але влада цього не робить- а отже і реформ їй народ не вибачить.. А тому цих реформ і не буде. Ну не може ж влада злити власний народ. Вона його любить і оберігає....Цікаво, де слаба ланка цього порочного кола?

11:39

 Україні журналісти "систематично" зазнавали нападів силовиків. Кількість нападів на журналістів по усьому світу в 2013 році збільшилося, в Україні журналісти зазнавали нападів силових структур під час мітингів.

Про це йдеться у щорічному світовому огляді міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів".

Рейтинг України щодо свободи слова та ЗМІ
Рейтинг України щодо свободи слова та ЗМІ. Дані Комерсанта

У МВС повідомили, що за 11 місяців 2013 року було відкрито 123 кримінальних провадження за ст. 171 Кримінального кодексу ("перешкоджання журналістській діяльності").

Міжнародну статистику начальник управління зв'язків із громадськістю МВС Сергій Бурлак назвав необ'єктивною, бо вона черпає дані й із інтернету. Він додав, що почастішали випадки, коли журналістами себе називають люди, які не працюють у ЗМІ.

11:33

 Анатолій Гриценко

Амністія - лише для учасників Майдану. Для тих, хто бив мирних людей - жодної амністії!

Опозиція підготувала проект закону, який передбачає амністію для мирних громадян, учасників Майдану і Майданів, яких уже затримали (заарештували, засудили), яких зараз пресингують у різних регіонах і яких влада планує переслідувати пізніше (про такі наміри нам відомо напевно). Цей законопроект підтримаю - проголосую "за". Це правильно і справедливо. Учасників Майдану маємо захистити - і зараз, і на майбутнє.

Водночас влада має намір одним законом амністувати і мирних громадян, і тих, хто їх жорстоко побив. Це неправильно і несправедливо. Перші - невинно постраждали, до того ж їх одразу затримали, декого заарештували і навіть рішенням суду вже визнали винними (судимими). Другі - свідомо порушили закон, застосували проти мирних людей силу, при тому жодного (жодного!) з них за три тижні навіть не затримано, тим більше - не заарештовано й не засуджено! Такий проект не підтримаю - проголосую "проти". Влада і її опричники мають понести відповідальність. Будуть покарані за насилля - тоді це стане уроком, щепленням на майбутнє, і для нинішніх, і для майбутніх беркутів і їхніх начальників.

Як і коли вирішиться питання амністії? Засідання Ради відновиться о 14:00. Або не відновиться, якщо влада й далі не чутиме Майдан...

11:29

 Андрій Ганусич

Я тут в Києві, добре знаю людей, які підтримують Майдан із Закарпаття. Тепер вони кажуть, що в області почалися беспрецедентні речі, яких вони не пам"ятають з 2004 року. Усі можливі і неможливі структури почали масові перевірки підприємців, які хоч якимось боком мають відношення до опозиції і Майдану. Штормлять по_чорному, находять фантастичні приводи. Друзі, я рідко прошу максимального репосту, але я знаю як ці люди допомагали нам впродовж цих тижнів. Наш губернатор навіть піариться на Майдані, який він демократичний і лояльний. А насправді каральна машина запущена! Я сам не знаю, що чекає мене після повернення в Ужгород.
11:23

Захід був готовий надати Києву щонайменше 20 млрд євро, якби Україна погодилася підписати угоду про асоціацію з ЕС.

Про пише the Financial Times з посиланням на внутрішній документ ЕС.

10:47
" Мы фашизму скажем - нет! Янукович президент"): колони йдуть на роботу.
 
10:39

Печерский райсуд визнав винним 27-річного Олега Матяша у нападі на правоохоронця під час сутичок під Кабміном 24 листопада. 

Про це повідомляє Київська прокуратура.

Матяша, активіста Євромайдану від Свободи, було визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Активіст свою вину визнав та підписав угоду про примирення з потерпілим. 

Відповідно, суд призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 1 рік.

10:20

Путін: В України складнощі, навіщо добивати партнера?

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що рішення по Україні прийняте через складності в в нашій країні й "не в інтересах українського керівництва, а в інтересах народу".

Про це він заявив на прес-конференції в четвер.

"Адже Газпром двічі підписував доповнення до контракту про перенесення платежів. Зараз ще раз перенесли платежі. Ми реально розуміємо, що є складності в Україні із платоспроможністю. Так навіщо ж добивати свого партнера?" -  додав Путін

10:01

Рада ЄС, яка відбудеться 19-20 грудня, буде присвячена власне Україні - це стало наслідком останній подій у Києві.  

Про це заявив міністр польського уряду з питань європейської інтеграції Пьотр Серафін, повідомляє УНІАН із посиланням на польське інформагентство РАР.

Він також зазначив, що Польща очікує від саміту "сигналу для Майдану".

Серафін також зазначив, що попри розчарування Європейського союзу позицією української влади, яка відмовилась підписати Угоду про асоціацію з ЄС, пропозиція європейської спільноти "залишається на столі".

09:36

Доопрацьований проект державного бюджету України на 2014 рік оприлюднено на сайті Верховної Ради.

На сайті парламенту з'явилися доопрацьований текст держбюджету, пояснювальна записка, а також низка додатків до нього, датовані 18 грудня.

Проект держбюджету вже роздають депутатам.

Бюджет-2014. Із Твіттера Serhii Andrushko
Бюджет-2014. Із Твіттера Serhii Andrushko

18 грудня Кабінет міністрів затвердив доопрацьований держбюджет і вніс його до Верховної Ради.Проект держбюджету уряд вніс іще 14 вересня 2013 року, проте пізніше відкликав його для доопрацювання.

Постановою №3000-П від 19 грудня "регіонал" Євген Гєллєр пропонує через порушення термінів підготовки держбюджету таке: 19 грудня представлення проекту закону про держбюджет у парламенті; розгляд, формування пропозицій депутатів і подання їх до комітету з питань бюджету – до 12:00 суботи, 21 грудня; підготовка і подання пропозицій на розгляд ВР до 10 ранку 24 грудня – щоб того ж дня ухвалити закон у цілому.

08:10

Кличко закликав зустріти Новий рік на Євромайдані, передає "Радіо Свобода". За словами Кличка, треба не залишати Майдан стільки, скільки буде потрібно для перемоги – тиждень, два, місяць чи й більше. Лідер УДАРу закликав присутніх мріяти і не зраджувати своїх мрій.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде