Игра под названием "Украина"

46 просмотров
Пятница, 18 декабря 2009, 19:56
Денис Марчук,
заместитель председателя Всеукраинского аграрного совета
Живемо одним днем, бо боїмося себе запитати: що буде завтра? Таке враження, що ми всі загралися в одну велику гру під назвою "політика".

Одні роблять вигляд, що слухають, вірять, сподіваються. Мова про громадян. Інші - що працюють, приймають рішення, піклуються про людей. Це про владу.

Суцільний сумбур виходить і схоже на те, що нові президентські вибори, привели нас в цій грі в до суперфіналу, де на кону у тих, хто обіцяє, дуже великі ставки під назвою - Україна. І перед цим призом вони ладні обіцяти усе, аби лишень утримати її в своїх руках країну і її громадян.

Вони обіцяють, що в 2020 нас буде вже п'ятдесят мільйонів, вони обіцяють "перехід на контрактну армію з 2011 року", "будівництво автомобільних магістралей, портів та аеропортів", "реалізацію принципу соціальної справедливості та високий рівень соціальних гарантій".

Ви запитаєте і що ж в цьому поганого? Та нічого, якщо не звертати уваги на те, де брати кошти для всього цього добра і хто це виконуватиме після виборів. І найголовніше - чому цього й досі не виконано?

Більшість тих, хто декламує такі програми вже не один рік, харчуються за наші з вами податки, займали і займають ключові пости в Україні.

Вимагати потрібно тепер, бо завтра вже буде пізно.

Втім, у влади, як завжди, бракує на усе коштів. Як от на виконання закону про соціальні стандарти.

Ігор Уманський, виконуючий обов'язки міністра фінансів, зазначає: "У уряду немає грошей на його реалізацію, НБУ нам допомагати не буде. Або ми в цій ситуації повернемося до початку 1990-тих, або нам треба буде скорочувати витрати, пов'язані із зарплатою. Це можливо тільки одним шляхом - скорочуючи людей.

Приблизно половину співробітників, які працюють на бюджетні кошти, потрібно буде звільнити. Не йдеться про чиновників. Це, зокрема, вчителі, медики, працівники соціальних служб. Близько 1,5 мільйонів чоловік в бюджетній сфері завтра можуть виявитися безробітними".

Чому люди мовчать?, Це ж тебе, українець, обкрадають, обманюють. Страх змушує тебе мовчати і бути покірним, аби хоча б того не забрали, що є. А профспілки, а незалежні громадські організації, чому вони не діють?

Ми ж розвиваємо в країні громадянське суспільство, чи це тільки на словах, коли мова йде про отримання якогось гранту?

Хто спитає з кандидатів про сотні мільйонів викинутих на рекламу і попсових артистів, які своїм біганням від табору до табору втратили почуття довіри людей?

Схоже, таки гра під назвою "заполітизоване суспільство" триватиме в Україні, ще багато років. Це дієвий гачок, за який політикани будуть смикати українця, аби здобути для себе відсотки на чергових і чергових виборах. А ми так і будемо робити вигляд, що всьому віримо і сподіваємося...

Денис Марчук, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)