Квартирный вопрос

28 просмотров
Пятница, 25 декабря 2009, 10:37
Николай Черныш
инженер, для УП

Тільки той, хто жодного разу не займався ремонтом квартири, або не будував собі дачу, не може собі уявити, яка це захоплююча справа. Я не жартую, це дійсно так.

Зрозуміло, що так відбувається, коли: а) ви не обтяжені проблемою де взяти гроші; б) ви купили нову квартиру і у вас є де жити, тобто не треба постійно щось там переставляти, кудись увозити, щоб надати ремонтникам фронт робот; в) про цю квартиру (дачу) ви довго мріяли, вона вам навіть снилася...

Задовго до того, як приступити до творення власного помешкання, буваючи в гостях у друзів та знайомих, які через все це пройшли, ви уважно придивляєтесь, що і як зроблено. Помічаєте собі, що це ви б зробили у себе, а те - ні.

Деякі купують усіляку літературу, щоб бути у "курсє дєла". Якщо ви маєте талант художника, а тим паче дизайнера, то ви заздалегідь накидаєте якісь ескізи, малюнки...

Якщо ви в цій справі ні в зуб ногою, то викликаєте фахівця, який вам за добрі гроші розмалює кожну кімнату, кожний коридор, а якщо це стосується дачі, то він вам кілька варіантів проектів принесе.

Важливо, щоб вже на цій стадії ви нічого не забули, що і де повинно бути, щоб втілити всі ваші мрії. Ну, звісно, тут вступає в гру дружина, яка теж має право.

Обговорення майбутньої квартири, або дачі, часто-густо переростає в перманентний скандал, бо в кожного різне бачення. Тут треба визначитися, хто в домі хазяїн. Це важко, але, що поробиш - треба!

Проект, нарешті, є. Я навмисно пропускаю момент усіляких узгоджень та отримання дозволів, бо впевнений, що у вас є довірена особа, яка оббігає всі інстанції, ви тільки встигайте підкидати йому грошей, бо не підмажеш.... Далі знаєте, сподіваюсь.

Нарешті, ремонтно-будівельні роботи почалися. Якщо ви справжній хазяїн, то ви ніколи не пустите справу напризволяще, мовляв, проект є, бригада робітників є, хай працюють. Так справжні хазяї не роблять, бо ви ж не для когось це робите, а для себе коханого.

Тому ви намагаєтесь усіляким чином контролювати, щось міняти по ходу справи. А вибір шпалер, плитки, фарби, прибамбасів для ванної кімнати, спальні, меблів нарешті. Цієї важливої справи не можна доручати чужій людині, треба їхати самому разом із дружиною і довго ходити по великому магазину-ангару, і вибирати й вибирати серед величезного розмаїття товарів саме те, що вам потрібно.

А тепер уявимо собі, що ви не дуже зациклюєтеся на одній тільки роботі, бо, по-перше, під вашою рукою ціла армія виконавців, а по-друге, ви маєте безліч хобі. Дуже важливо, щоб про це ви не забули у процесі ремонту квартири або будівництві дачі.

Я тут не маю на увазі банальних бібліофілів, яким окрім книжкової шафи нічого не потрібно, або ще є такі люди, які збирають листівки. Це не про вас, бо ви, приміром, вирощуєте кактуси, або ще краще, все життя колекціонуєте коробки з-під взуття. Тут вже інша справа, тут без науки не обійтися. Ну, ви розумієте...

Я тут намалював схему, за якою стоїть дуже проста думка - якщо хочеш зробити як найкраще, то мусиш приділити майже головній справі усього життя багато часу. Дуже багато. Практично, треба кинути основну роботу і займатися тільки домом.

Ви скажете, не треба перебільшувати, всі питання можна обговорити після роботи, або у вихідні дні. Це означає, що ваш дизайнер, або плиточник мусить вас чекати, поки ви з'явитесь десь о пів на дев'яту вечора. А якщо він полюбляє дивитися "Ментів", які розпочинаються о 20-тій?

Або ще краще, весь день він в очікуванні шоу у Шустера, де обов'язково буде влаштовано черговий скандал за участю Ганни Герман і Нестора Шуфрича. Шоу починається о пів на восьму вечора. А треба ще пива прихватити... Ясно, що усі питання треба вирішувати у робочий час. Іншого, як кажуть, не дано.

Нетерплячий читач вже кричить мені - до чого це все, де тут політика? А ось де.

Сергій Лещенко порадував нас розповіддю про другий маєток президента Віктора Ющенка. Я не буду тут обговорювати питання - "Где деньги, Зин?".

Не буду також казати про явні ознаки корумпованих дій, про які йшла мова у репортажі. Хай із цим розбирається ГПУ, до якої так полюбляє звертатися останнім часом президент.

Мене хвилює інше питання - коли встигає президент водночас працювати на основній роботі, за що він одержує достойну зарплатню з наших з вами податків, і будувати собі не просто хороми, а справжнє приватне господарство?

Тут або - або. Або працювати на Україну, або кинути її, та займатися виключно своїми особистими справами. Судячи по тому, якого розмаху набула розбудова власного маєтку, можна зробити однозначний висновок: президент за наші гроші працює виключно на себе.

До такого висновку приходиш з огляду на те, скільки уваги президент приділяє своїм численним хобі, які потребують не тільки відповідного облаштування, а й повсякденного втручання.

Де Ющенко знаходить час для вирішення нагальних проблем України, якщо він обтяжений величезними турботами про своє особисте господарство? Я не проти хобі, не дай Боже! На здоров'я! Але всьому свій час! Якщо тебе обрали на найвищу посаду в країні, то працюй на неї з ранку до ночі! Забудь про власні захоплення і уподобання!

В зв'язку із вищевикладеним хочу звернутися до президента: Вікторе Андрійовичу, кидайте ту політику! Займайтеся тим, що вам до душі - бджолами, старожитностями, малюванням, облаштуванням маєтку (можна і обома). Повірте, у вас це краще виходить, ніж керівництво державою.

Це не іронія, це правда. Не тратьте сили і кошти на передвиборчу кампанію і зніміть свою кандидатуру з перегонів. Не ганьбить себе і країну. Таке мужнє рішення прийняли б схвально не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Перш за все в Європі, куди ви нас так і не привели...

Микола Черниш, інженер, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)