Страна безграничного пиара, или "добро пожаловать"

17 просмотров
Суббота, 13 сентября 2014, 14:02
Игорь Курус
координатор Общественной кампании "За ответственную власть"

Грандіозна новина про спорудження комплексу оборотних об'єктів на кордоні з РФ, яку поширив прес-центр АТО, сколихнула Інтернет, а кілька десятків працівників ФСБ втратили свідомість і, можливо, навіть, роботу.

Ні розвідники, ні диверсанти, ні зрадники, а саме керівництво АТО розкрили Путіну таємний план по обороні та захисту кордону.

Лишилося лише вказати координати бліндажів, траншеї та інших оборотних об'єктів, щоб в лічені хвилини російська артилерія поховала українську "стіну", в яку уряд планує закопати немалі кошти.

В умовах посиленої роботи інформаційно-диверсійних російських груп, українські спецслужби мали б засекретити усе, що стосується обороноздатності України.

Це б дало можливість уникати людських жертв і бездумного витрачання бюджетних коштів. Проте, бажання зберегти "хорошу міну при поганій грі", особливо, перед виборами, лише шкодить інтересам національної безпеки.

Комплекс фортифікаційних споруд, навіть, по всій лінії кордону з Росією – ворога не зупинить. Путін воює не лише на Донбасі. Воює через "п'яту колону" всередині країни, здійснює газові атаки на Польщу та інші країни Європи, проводить потужну інформаційну війну проти України в усьому світі.

Треба призначати у владу кваліфікованих спеціалістів, а не використовувати партійно-квотний принцип і дружбу для формування влади.

Треба припинити практику роздачі посад за гроші, якою найкраще користуються "вічні" блюдолизи-пристосуванці.

Нарешті треба зрозуміти, що не лише військовою технікою і мінами ми зупинимо агресора.

Треба навчитися використовувати інформаційну зброю. Бо інформація може бути небезпечною – як, наприклад, повідомлення про "Стіну", або допомагати перемогти ворога – як правда про збитий малайзійський Боїнг.

Для всього світу ми повинні визнати АТО війною Росії проти України, сепаратистів і терористів врешті назвати своїми іменами – російськими загарбниками.

І припинити вести переговори з ДНР-ЛНР, яких, по-суті, не існує, а є загарблені Росією українські міста.

Треба навчитись казати правду. І, в першу чергу, треба чесно сказати людям, чому наше командування допускає численні жертви?

Чому війська на Донбасі не забезпечені належним оснащенням і військовою технікою, яка стоїть на складах Збройних Сил і військових заводах?

Скільки коштів уже витрачено на війну? Скільки посадовців притягнуто до відповідальності за провальні дії на сході і в Криму?

Скільки ще в Україні має загинути невинних людей, щоб можновладці зрозуміли, що Україна здатна відбити агресора не піар-акціями, пустопорожніми заявами і закликами, а цілеспрямованою роботою по створенню в державі справедливого суспільства і відповідальної влади?

А все це можливо тоді, коли політики припинять брехати і зруйнують стіну недовіри власного народу до своєї держави.

Справедливу Україну захищатиме весь народ, а брехливу і олігархічну - ніхто!

Ігор Курус, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)