Как убивают Андреевский спуск. Вместо исторических зданий будут офисы Ахметова

369 просмотров
Вторник, 10 апреля 2012, 18:11

У неділю ввечері тихо, без громадських протестів і показових виступів перед камерами голови КМДА Олександра Попова, знищили три будинки у самому серці Києва, на Андріївському узвозі.

За попередньою інформацією, стерто з лиця землі будинки 10а, 10б, 9\11, саме навпроти музею Булгакова.

 

 

Будинок 10а, споруджений 1885 року є пам'яткою архітектури, містобудування, історії згідно з наказом Мінкультури від 21.10.11 № 912/0/16-11.

Столична влада прийняла рішення про "реконструкцію" Андріївського узвозу у жовтні, але, як стало зрозуміло згодом, на місці старих історичних будинків мали з’явитися офісні центри з парковками.

Так, у дворі Київського академічного театру "Колесо" на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики "Юність" почались будівельні роботи.

Столичне ТОВ "Андріївський Плаза" має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики "Юність" на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз.

ТОВ "Андріївський Плаза" віддали ділянку по вулиці Фролівській, 9-11, в липні 2005 року. На п'ятирічну оренду виділили 0,98 га. Згодом у листопаді 2010 року збільшили до 15 років. ТОВ "Андріївський плаза"належить "ЕСТА Холдінгу", що входить до групи "СКМ" Ріната Ахметова.

А ще нещодавно генеральный директор компанії Ахметова, що реалізує проект "Андріївський" красиво розписував усі переваги офісного "чуда".

Микола Нестеренко обіцяв, що будівлі на Андріївському не постраждають, історичній спадщині нічого не загрожує, а офісний центр лише прикрасить "серце Києва".

Минулого тижня вхід на Андріївський було повністю перекрито. На сходах з’явилася охорона.

З’явилася інформація, що пустир між 12 і 18 будинком Андріївського узвозу (напроти Музею Булгакова) огородили 5-метровим парканом за яким має "вирости" готель у 10 поверхів.

 
 
Булгаков відтепер сидітиме навпроти офісного центру? 
 
"Реконструкція" Андріївського більше схожа на військові дії 
 
 
 
 
 
 
 
 
Цього будинка під номером 10а вже нема 
На місці знесених будинків буде офісний центр Ахметова 

Водночас, як повідомили у прес-службі компанії "Еста-Холдинг", знесені будинки колишньої швейної фабрики "Юність" по вул. Фролівській, у тому числі фасадний будинок з боку Андріївськогоузвозу, були побудовані в 1978 році й не мають історичної цінності.

"Дійсно, у цей момент ведуться роботи з демонтажу будинків колишньої фабрики "Юність", у тому числі аварійних. Усі роботи ведуться, згідно з отриманими дозволами. З боку Андріївського узвозу знесено один фасадний будинок з фактичною адресою вул. Фролівська, 9-11", йдеться в повідомленні.

Разом з тим у компанії наголосили, що на ділянці з боку Боричевого току й вулиці Фролівської дійсно розміщені будинки, що є пам'ятниками історії й архітектури, "їх демонтаж, у рамках реалізації проекту не планується".

"Підкреслюємо, що будинок 10А, про знесення якого заявили деякі ЗМІ, ніяк не пов'язаний з компанією Еста Холдинг, і, за нашою інформацією, не ушкоджений", йдеться в повідомленні.

Однак, як добре видно на відео і фото, зносять саме кутовий будинок, який має номер 10А.

Фото Дмитра Стаховського

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Гречневая каша со вкусом смерти. Как лохматый пес Кузя пережил оккупацию Ирпеня. Аудиоверсия
Режиссер Евгений Афинеевский: Важно не дать миру привыкнуть к войне в Украине, как привыкли к войне в Сирии
Неделя мобилизации в РФ, псевдореферендум на оккупированных территориях, Лиман – главное о войне за неделю
"Документалистика заняла главное место в украинской киноиндустрии": организаторы фестиваля Kharkiv MeetDocs
Все публикации