Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Суддя-колядник" написав книгу про корупцію в судах

Понеділок, 29 квітня 2013, 08:48

Засуджений екс-суддя Ігор Зварич дописує книгу, в якій розповідає про корупцію в судах.

Про це повідомили джерела газети "Сегодня" в Менській колонії, де сидить Зварич.

За їхніми словами, Зварич почав писати, коли тільки потрапив у колонію.

"Він у ній розповідає про систему українського правосуддя через призму однієї людини. Не вказуючи гучних прізвищ, він опише, як впливають на окремо взятого суддю колеги, до чого все це призводить, як проплачуються гроші за судові справи. Зараз йде робота над анотацією, книга буде українською мовою, на 80% вона вже готова, закінчена буде до кінця травня. Усього близько 300 сторінок", - розповів співрозмовник.

"Правда, грошове питання (на видання книги) поки не вирішене, Ігор шукає спонсорів, щоб видати тиражем тисяч в 10 екземплярів. Вона буде продаватися в книжкових магазинах", - додав він.

Адвокат Зварича Станіслав Цветинський підтвердив, що екс-суддя вирішив спробувати себе в ролі письменника. "Намір такий у нього був", - сказав він.

У колонії також розповіли, що спочатку "була ідея викласти книгу в інтернет, але потім вирішили зробити друкованим виданням". Товариші Зварича по колонії не виключають, що в книзі буде і згадка про саму зону.

Як відомо, Зварич засуджений на 10 років за майже мільйонний хабар. Коли правоохоронні органи вилучали у нього гроші, він стверджував, що він їх наколядував під час різдвяних свят.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування