Допоможіть Ющенку обрати керівника Першої національної телекомпанії

Середа, 7 вересня 2005, 12:50

Державне телебачення України ніколи не було нормальним. Можна навіть сказати інакше – воно було жахливим. Коли під час "України без Кучми" канал отримав ярлик долгановщини, здавалося, більш одіозним рупором пропаганди УТ-1 зробити вже складно. Однак на виборах 2004 року виявилося, що тоді була не межа – як телебачення з найбільшою територією покриття, УТ-1 в кожне село і на кожних хутір несло "слово правди" від Віктора Медведчука.

Зараз Національна телекомпанія на роздоріжжі. Відставка президента НТКУ Тараса Стецьківа вважається уже справою вирішеною. З іншого боку, хто стане новим начальником найпотужнішої, але поки неефективної інформаційної машини – поки не відомо. Куди він поведе канал – до суспільного телебачення чи до статусу захисника "державних інтересів", чи буде в Україні своє Бі-Бі-Сі або свій телеканал "Росія" – вирішується в ці години.

Коли Віктор Ющенко балотувався в президенти, він клявся у прозорості дій своєї влади. Але, попри обіцяне, жодного конкурсу на заміщення посад керівників держпідприємств чи відомств проведено не було. Доля шефів "Нафтогазу", "Енергоатому", "Укрзалізниці", "Укрспецекспорту" та інших національних промислових монстрів вирішувалася за зачиненими дверима президентського кабінету.

Про логіку, чому саме ця людина стала на чолі компанії з мільярдними оборотами державних грошей, ніхто з боку Ющенка навіть не пояснив. Хоча кожен експерт знає, що "Нафтогаз" очолила людина Зінченка, "Енергоатом" – Мартиненка, "Укрзалізницю" – Червоненка, а "Укрспецекспорт" – Порошенка і Третьякова. Чи є це роздача призів за участь у виборах на боці Ющенка, чи кумівство, чи навпаки – вибір найефективнішого менеджера – кожен може лише здогадуватися.

"Українська правда" вирішила допомогти якось зламати цю традицію хоча б у випадку з Національною телекомпанією. Ми оголошуємо конкурс на заміщення посади керівника УТ-1 і пропонуємо читачам, тобто громадянам України, які по суті є акціонерами державного телебачення, самим проголосувати, кого вони бачать на місці президента НТКУ.

Ми склали список претендентів, серед яких значаться найбільш згадувані прізвища, а також кілька альтернативних кандидатів. Це:

Тарас Стецьків, нинішній президент УТ-1, народний депутат з фракції "Наша Україна"

Андрій Шевченко, нинішній віце-президент УТ-1, син голови Нацради з телебачення і радіомовлення

Тарас Аврахов, екс-прес-секретар Януковича, керівник медіа-холдингу "Телеграф" сина екс-глави СБУ Андрія Деркача

Дмитро Тузов, редактор інформаційно-аналітичної служби каналу "Тоніс"

Віталій Докаленко, голова правління каналу "Тоніс"

 

 

Михайло Дорошенко, односельчанин Ющенка, редактор газети "Україна молода"

Ірина Геращенко, прес-секретар президента Ющенка 

 

 

 

Вячеслав Піховшек, екс-ведучий програми "Епіцентр" на каналі 1+1

 

 

 

Форма для голосування за керівника УТ-1 знаходиться з правого боку у нижній частині стартової сторінки "Української правди" (для переходу натисніть тут).

Звичайно, це голосування не може претендувати на репрезентативність, однак воно дасть уявлення про настрої суспільної еліти, якими є читачі інтернету. Крім того, в нинішніх умовах – це єдина можливість провести хоч якийсь відкритий конкурс. А чи зважати на його результати, вирішувати самому Віктору Ющенку.


("Українська правда" приносить вибачення за деякі технічні помилки при голосуванні в період між 15 та 17 годинами середи)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді