Кого б звільнили ви, якби опинились на місці Ющенка?

Четвер, 8 вересня 2005, 15:55

Здається, такого масового звільнення вищих державних чиновників Україна не знала ще ніколи.

Президент Віктор Ющенко вжив радикальних заходів, щоб затушити пожежу, яка тліла у вищих ешелонах політики уже давно, і вибухнула після відставки Олександра Зінченка.

Кількість жертв виявилась навіть більшою, ніж передбачалося напередодні. Ющенко не тільки відсторонив Порошенка і Третякова, які звинувачуються у корупції, і справа про що заведена СБУ, але й Кабмін Юлії Тимошенко.

Сам президент назвав причиною те, що команда перестала розуміти одне одного і тягти ковдру кожен на себе.

"Почала відчуватися атмосфера виборчої кампанії... один захотів на Київ іти, другий захотів на Київ, третій на Львів захотів іти, четвертий зробити перестановку політичних сил, заманити в коаліцію на вибори інших партнерів, одним словом, я став свідком того, що коли я проводжу нараду, довіра серед моїх партнерів нульова. Що після кожної наради, потім в сторони виходили на якісь інші рівні, домовлялися про основи іншої політики, і країна входила у скандал", - сказав Ющенко на конференції.

Політики розійшлися в оцінці кроку Ющенка. Дехто вважає, що президент вчинив правильно. Що це дозволить команді швидше вирішити накопичені проблеми і що саме таких кроків очікувало суспільство.

Дехто вважає, що президентові не можна було так однозначно приймати рішення.

В стані опозиції вважають, що в країні після рішення Ющенка настане кадровий голод, а найбільш радикальні взагалі пропонують Ющенку іти після таких дій у відставку.

"Українська правда" пропонує своїм читачам висловити свою думку і взяти участь в опитуванні "Кого б звільнили ви, якби опинились на місці Ющенка?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді