Рейтинг політиків та партій №2

Середа, 5 жовтня 2005, 16:17

Медіа-рейтинг політиків. Друковані та інтернет-ЗМІ

Політики, які увійшли в першу десятку за інтенсивністю присутності у друкованих ЗМІ, представлені на мал.1.

Як бачимо, стабільно лідирує президент України Ющенко.

Відповідно на 40% і 46% менш інтенсивно представлені у ЗМІ екс-прем’єр-міністр Тимошенко і новий прем’єр-міністр Єхануров. Приблизно у три рази менш інтенсивно представлений у ЗМІ, порівняно із Ющенком, "офіційний лідер опозиції" Янукович.

Окрім четвірки лідерів, до першої десятки увійшли Володимир Литвин, Петро Порошенко, Юрій Луценко, Анатолій Кінах, Роман Безсмертний.

З першої десятки медіа-рейтингу (у порівнянні із минулим тижнем) вибули Зінченко, Матвієнко, Третьяков, Турчинов. Їх місце у першій десятці медіа-активності зайняли Луценко, Кінах, Безсмертний.

Аналітики "КомІнформу" констатують, що протягом вересня 2005 року найпопулярнішими для ЗМІ України були Ющенко та Тимошенко.

На початок жовтня приблизно на 30% зросла відносна інтенсивність представленості Ющенка у ЗМІ порівняно з першою декадою вересня. Інтенсивність представленості у ЗМІ Тимошенко за цей період зросла приблизно на 20%.

Про Юрія Єханурова почали писати у 3, 5 рази більше, ніж до призначення його керівником уряду. У 10 разів збільшилась кількість публікацій, в яких згадувався Янукович. Приблизно на 50% зросла частота згадувань Володимира Литвина.

Суттєво зросла кількість згадувань у ЗМІ Кінаха, Пинзеника, Безсмертного. У 2 рази зменшилась присутність у ЗМІ Порошенка, в 3 рази – Зінченка, в 2 рази – Томенка.

Другу десятку найбільш згадуваних ЗМІ політиків (відповідно до медіа-рейтингу "КомІнформ") очолили Віктор Пинзеник та Олександр Зінченко. Часто на минулому тижні згадували ЗМІ і про Кучму. Другу десятку замикає Тарасюк.

До складу третьої десятки увійшли чинні та колишні міністри, третю десятку замикають мер столиці Омельченко та екс-перший секретар президента Третьяков. Рівень інтенсивності представленості у ЗМІ Омельченка та Третьякова у два рази менший порівняно із лідером другої десятки Пинзеником, у двадцять разів менший, ніж у президента Ющенка. 31 місце у медіа-рейтингу політиків займає народний депутат, екс-президент України Кравчук, а 50 місце – міністр нового уряду Сахань.

Мал.1. Медіа-рейтинг найбільш згадуваних друкованими та інтернет-ЗМІ українських політиків. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Дані інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ". Компанія рейтингувала 99 політиків.

За минулий тиждень негативні публікації домінували над позитивними.

При цьому домінуюча більшість публікацій, в яких згадувались українські політики, не мали оцінок щодо особистостей політиків та їхніх дій і мали нейтральний, суто інформаційний характер (мал.2).

Найбільш виражений негатив супроводжував повідомлення, пов’язані із Тимошенко, Ющенком, Порошенком. При цьому інтенсивність негативного відображення діяльності Порошенка перевищувала позитивні оцінки у 20 разів.

Найбільш інтенсивно позитивна представленість супроводжувала повідомлення, в яких згадувались Єхануров, Тимошенко, Ющенко, Янукович. При цьому серед згаданих політиків лише у Єханурова, а також у Яценюка позитивна представленість у ЗМІ домінує над негативною.

Мал.2. Медіа-рейтинг тональності представленості політків в друкованих та інтернет-ЗМІ. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Дані інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ". Компанія рейтингувала 99 політиків.

2. Медіа-рейтинг партій. Друковані та інтернет-ЗМІ.

Лідером представленості в друкованому просторі України серед політичних партій став НСНУ. Він обійшов лідера минулого тижня "Батьківщину" на 16%.

За НСНУ і "Батьківщиною" традиційно йдуть Партія регіонів і СДПУ(о). На п’яте місце за згадуваністю у ЗМІ вийшла СПУ. Далі йдуть "Пора", НПУ, ПРП, КПУ і УНП. Остання практично в 10 разів менш інтенсивно представлена у ЗМІ, ніж лідер тижня НСНУ.

Другу десятку (за популярністю у ЗМІ) відкриває "Трудова Україна", а замикає другу десятку ПСПУ.

Рис. 3. Медіа-рейтинг 10 найбільш згадуваних ЗМІ політичних партій. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Дані інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ".

Рис. 4. Медіа-рейтинг тональності представленості 10 найбільш згадуваних друкованими ЗМІ партій. Період – 26.09.2005 по 01.10.2005. Дані інформаційно-консалтингової компанії "КомІнформ".

Період оцінки: 26.09.2005 -1.10.2005

Проаналізовано 750 статей в 199 друкованих та Інтернет-виданнях

Хто на першому місці? Проект "Медіарейтинг"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді