Януковичі готуються до фальсифікації

Понеділок, 6 березня 2006, 18:12

Луганська обласна організація Партії регіонів має намір вжити заходів для запобігання фальсифікації парламентських виборів і виборів у місцеві органи влади.

Про це заявив голова Луганської облради, кандидат у депутати від цієї партії Віктор Тихонов.

"26 березня після 22 годин ми будемо тримати пікети біля кожної комісії. Ми будемо відслідковувати проходження бюлетенів від дільничної виборчої комісії до окружної. Щоб не було жодних махінацій", - зазначив Тихонов.

На його думку, провладні партії поставили перед собою задачу зробити все можливе, щоб під час виборів "якнайменше людей прийшло на виборчі дільниці на півдні і сході країни, і в цих регіонах якнайбільше зривати або визнавати вибори недійсними".

"Кілька разів було оголошено, що в східних і південних регіонах влада в особі рад усіх рівнів готує фальсифікації. Хоча насправді ради не мають до цього жодного відношення. За рішенням ЦВК обласні і райадміністрації створили спеціальні комісії з упорядкування списків виборців. А облради не тільки не причетні, вони навіть не можуть туди ввійти. Їх туди ніхто не пустить", - зазначив Тихонов.

Він також вважає, що провладні партії винні у тому, що на даний час неукомплектованими залишаються дільничні комісії.

"Комісіям не дали людей ті партії, що представляють владу. Вона (влада), таким чином, намагається зірвати вибори. Крім того, в області списки виборців складені так, що, навіть вибірково перевіривши, у нас вийшла нестиковка близько 100 тис. осіб. Дуже багато перекручувань у списках. Багато людей-дублерів. Це для того, щоб потім сказати "Знову підтасування на Півдні і Сході", - зазначив Тихонов.

"У випадку, якщо зранку 26 березня дільничні комісії не будуть готові до роботи (немає голови, чи то він печатку забрав), ми пропонуємо радам усіх рівнів надати право доукомплектовувати комісії. Тому що виконавча влада не може, не знає і не хоче це робити", - підкреслив Тихонов.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді