Давидович відмовився проводити референдум

Вівторок, 7 березня 2006, 17:49

Центральна виборча комісія вважає незаконним покладання на дільничні виборчі комісії обов'язків з проведення референдуму про статус російської мови в Криму.

Про це йдеться в роз'ясненнях ЦВК зі створення загальних дільничних виборчих комісій з виборів депутатів. Роз'яснення були ухвалені на засіданні ЦВК у вівторок.

Голова ЦВК Ярослав Давидович відзначив, що незаконною також є робота комісій з референдуму в приміщеннях, де проводиться голосування з виборів депутатів, а також місцевих виборів.

Водночас голова ЦВК підкреслив, що "не хотів би переводити з правової в політичну оцінку даного роз'яснення".

За його словами, представники дільничних виборчих комісій відповідно до закону не можуть бути одночасно членами комісій із проведення референдумів.

Як відомо, 22 лютого Верховна Рада Криму ухвалив рішення про проведення місцевого консультативного референдуму про статус російської мови 26 березня, у день виборів у Верховну Раду і місцеві ради.

У рішенні рекомендувалося сформувати комісію з проведення референдуму на базі чинних виборчкомів з проведення виборів народних депутатів України і депутатів місцевих рад.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді