Донецька любов Єханурову не світить?

Четвер, 9 березня 2006, 11:32

У Донецьку на виборах до Верховної Ради за Партію регіонів готові проголосувати 67% виборців.

Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією "Донецький інформаційний аналітичний центр", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника відділу політичних досліджень ДІАЦ Сергія Говорухи, на другому місці респонденти віддають перевагу блоку "Народна опозиція" (6%), на 3-му - Компартії (4%).

За інші партії проголосують 5% виборців, проти усіх - 2%, не будуть брати участь у виборах - 3%, вагалися відповісти - 13%.

У тому випадку, якби Партія регіонів не брала участі у виборах, то її прихильники віддали б перевагу блоку "Народна опозиція" - 35%, блоку "Не Так" - 10%, Компартії - 9%, "Народному блоку Литвина" - 4%, Соцпартії - 3%, партії "Віче" - 2%, іншим - 3%, проти усіх - 10%, не підуть голосувати - 2%, вагалися відповісти - 22%.

У ході опитування 53% жителів Донецька відповіли, що ніколи не проголосують за блок "Наша Україна", 12% - за БЮТ, 3% - за блок "Пора-ПРП", 3% - за КПУ, 2% - за Партію регіонів.

Також, за даними ДІАЦ, готовність взяти участь у виборах до Верховної Ради в березні 2006 року висловили 81% жителів Донецька.

"Явка, потенційна, принаймні, зараз демонструє дуже високий показник. І, швидше за все, досить високою буде і реальна явка на виборах до ВР і на виборах міського голови", - повідомив Говоруха.

На виборах міського голови за Олександра Лук`янченка готові проголосувати 45% жителів Донецька.

Інші кандидати в сукупності набрали 3%. Проти усіх виступлять також 3%, не будуть брати участь у виборах 4%, вагалися відповісти - 42%.

"Діючий міський голова демонструє успішні показники лідерства...", - зазначив Говоруха.

"При цьому одна з тенденцій звертає на себе особливу увагу: діючий міський голова, не проводячи активної кампанії, зумів нагромадити і збільшити частку твердого електорату, тим самим гарантувавши собі успіх на майбутніх виборах", - додав він.

Опитування проводилося з 28 лютого по 5 березня 2006 року серед 1 тис. жителів Донецька.

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров йде першим номером у списку кандидатів в депутати від блоку "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді