Тарифи на залізничні квитки і телефон поки не зміняться

Четвер, 1 червня 2006, 09:28

Із 1 червня в Україні повинні були змінитися тарифи на залізничні квитки й телефонний зв'язок, однак обидва підвищення поки відкладено.

Так, за словами одного зі членів Національної комісії регулювання зв'язку (НКРЗ), з 1 червня прийняті комісією тарифи не зможуть бути уведені в дію, повідомляють Українські новини.

Підвищення не буде через те, що Мін'юст надіслав НКРЗ лист, у якому повідомив, що вирішив продовжити розгляд рішення НКРС.

У випадку підписання рішення НКРЗ у зазначений строк, тарифи зможуть бути введені в дію відповідно до закону не раніше 16 червня.

На початку травня НКРЗ затвердила зниження з 1 червня тарифів на міжнародний зв'язок на 20-70%, на міжміський - на 15% і підвищення абонплати за телефон - на 30-35%.

Відповідно до рішення, з 1 листопада плата за користування телефоном для міських жителів підвищується ще на 15% до 11,42-25,62 грн. на місяць.

У той же час, Мінтранспорту та зв'язку подало на реєстрацію в Міністерство юстиції наказ про підвищення внутрішньодержавних залізничних тарифів на пасажирські перевезення.

У випадку його реєстрації, відповідно до діючого законодавства, він набуде чинності лише через 10 днів від дня його реєстрації, тобто не раніше 10 червня. Тим часом, підвищення вартості залізничних квитків на 50% повинно було відбутися 1 червня 2006 року.

Надалі тарифи планується підвищувати тричі на 10%: з 1 січня, 1 квітня й 1 липня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді