"Київміськбуд" хоче більше землі

Четвер, 1 червня 2006, 11:33

"Київміськбуд" хоче, щоб Київрада частіше виділяла йому землю для будівництва. Також у компанії вважають, що з холдингу мають бути зняті додаткові витрати на впорядкування території і прокладення комунікацій.

За словами колишнього президента холдингу Володимира Поляченка, "Київміськбуду" доводиться понад 40% земельних ділянок під будівництво купувати на вторинному ринку, що, відбивається на вартості житла і прибутку компанії, повідомляє УНІАН.

Про це Поляченко заявив 31 травня після зборів акціонерів компанії, на якому було обрано нового президента "Київміськбуду " Петра Шилюка.

"Нажаль, мені не вдалося переконати Київраду минулого скликання виділяти землю безпосередньо холдингу, проте я бачу, що нове керівництво міста має намір проводити нову політику в цьому плані ", - сказав колишній керівник " Київміськбуду".

Він також підкреслив, що місто могло б звільнити "Київміськбуд" від навантаження у вигляді додаткових витрат на прокладання інженерних комунікацій і впорядкування території в ході будівництва соціального житла.

"Тільки таким чином можна знизити собівартість житла для киян", - переконаний Поляченко.

"Київміськбуд" неодноразово звинувачували в тому, що ця компанія зловживає своїм монопольним положенням на ринку житлового будівництва, будує неякісне житло та ігнорує права міноритарних акціонерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді