"Одеса-Броди" запрацює у напрямку Бродів в 2007-му

Четвер, 1 червня 2006, 12:15

Державна компанія "Укртранснафта" прогнозує початок роботи нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Бродів в 2007 році.

Про це повідомив заступник голови правління компанії Михайло Гончар, інформують Українські новини.

За його словами, використання "Одеса-Броди" у напрямку Бродів (аверсному напрямку) стане можливим після заміщення кредиту російсько-британської компанії ТНК-ВР, виданого в 2004 році на придбання технологічної нафти для нафтопроводу.

"Як тільки в наступному році розрахуємося за кредит на технологічну нафту, почнемо працювати в аверсному напрямку", - сказав Гончар.

Він також повідомив, що 19 травня українська та польська сторони погодили запропонований міжнародним консалтинговим консорціумом рамковий проект бізнес-плану добудування "Одеса-Броди" до польського Плоцка.

"Зараз починається підготовка відповідної міжурядової угоди - у розвиток існуючі від 2003 року. Далі - рішення питань із відводом землі", - відзначив Гончар.

15 березня експерти України, Польщі і Європейської комісії погодили проект міжурядового україно-польського договору про добудування нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцку.

Міжнародний консорціум компаній рекомендують добудувати український нафтопровід "Одеса-Броди" до польського Ожехово.

100% акцій відкритого акціонерного товариства "Укртранснафта" володіє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді