"Оранта" піде шляхом "Криворіжсталі"?

Четвер, 1 червня 2006, 17:09

Продаж державного пакета акцій національної акціонерної страхової компанії "Оранта" буде здійснений як продаж "Криворіжсталі" - на конкурсі з елементами аукціону.

Як повідомила журналістам глава Фонду держмайна (ФДМ) Валентина Семенюк 1 червня, у цей час розробляється відповідний план-графік, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи ситуацію з раніше проведеними компанією додатковими емісіями акцій, вона відзначила: "Ми зверталися в суди, але програли їх, тому що мої попередники видавали такі доручення, які були потрібні попереднім власникам. Нехай розглядають у рамках кримінальної справи".

Раніше прем'єр-міністр Юрій Єхануров повідомив, що держава має намір продати свою частину в НАСК "Оранта" (25%+1 акція).

Як повідомлялося, статутний фонд ВАТ "НАСК "Оранта" за станом на 1 лютого 2006 року становив 44,6 млн. грн., активи - 295,3 млн. грн., сформовані страхові резерви - 106,8 млн. грн.

Наприкінці 2005 року акціонерами НАСК "Оранта" в результаті продажу 45,1% акцій компанії стали кіпрські компанії Colorino Trading Limited і Saleta Limited, що придбали відповідно 20,2% і 24,9% акцій.

За станом на 2 лютого 2006 року, акціонерами НАСК також були Фонд держмайна України (25%+1 акція) і АКБ "Укрсоцбанк" (14,4%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді