"Mittal Steel Кривий Ріг" підвищує ціни

П'ятниця, 2 червня 2006, 10:37

"Mittal Steel Кривій Ріг" з 1 червня поточного року підвищив відпускні ціни на 25 дол. за тонну без ПДВ на всю металопродукцію, крім катанки діаметрами 6,5 мм і 8 мм.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник підприємства 1 червня, ціни підвищені у зв'язку зі збільшенням витрат на виробництво, а також загальною тенденцією до росту цін на світовому ринку.

При цьому представник відзначив, що оплачену до 1 червня металопродукцію буде поставлено споживачам за старими цінами.

За словами представника однієї з будівельних компаній, що купляє арматуру на "Mittal Steel Кривій Ріг", дане підвищення цін на металопродукцію стало для споживачів повною несподіванкою, "хоча раніше на меткомбінаті завіряли, що про підвищення цін будуть повідомляти, як мінімум, за тиждень-два".

При цьому він відзначив, що підвищення цін на металопродукцію, нехай і несильно, але відіб'ється на вартості будівництва.

У свою чергу, президент Української асоціації металотрейдерів (УАМ) Андрій Федосєєв відзначив, що підвищення цін на металопродукцію слід очікувати як через ріст вартості енергоносіїв, так і через збільшення цін на сировину.

"По-перше, ростуть ціни на енергоносії, по-друге - ціни на залізорудну сировину, а по-третє, у світі спостерігається тенденція до росту цін на метали, і внутрішній ринок України не може бути ізольованим від цих тенденцій", - сказав експерт.

Обсяг виробництва всієї металопродукції "Mittal Steel Кривій Ріг" - 620 тис. тонн на місяць, при цьому на внутрішньому ринку реалізується 120-130 тис. тонн по 550 договорам, укладеним за станом на квітень. Крім того, щомісяця експортується 20 тис. тонн чавуну

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді