НБУ пропонує дозволити фізособам відкривати рахунки за кордоном

П'ятниця, 2 червня 2006, 16:19

Національний банк України підготував зміни в законодавство про лібералізацію експорту капіталу, зокрема, про можливості відкриття громадянами України рахунків за кордоном.

Як повідомив заступник голови НБУ Олександр Савченко на конференції Української асоціації інвестиційного бізнесу у Форосі 2 червня, Нацбанк пропонує дозволити всім громадянам України, незалежно від місцезнаходження, вкладати в іноземні банки щорічно до 50 тис. грн., інформує "Інтерфакс-Україна".

За словами Савченко, підготовлені НБУ зміни також передбачають дозвіл небанківським фінансовим установам і банкам купувати активи за кордоном за умови наявності у них рейтингів згідно встановленим українськими державними фінансовими регуляторами нормативів.

Савченко підкреслив, що лібералізувати експорт-імпорт капіталу без зміни законодавства сьогодні неможливо.

Заступник голови НБУ визнав, що Україна разом з Молдовою й Білорусією істотно відстає від сусідніх держав у питаннях зняття обмежень щодо руху капіталу.

Він нагадав, що підписаний Україною договір про співробітництво з Євросоюзом передбачає перехід на повну лібералізацію руху капіталу до 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді