Держава підрахує збитики від Пінчука по НЗФ

П'ятниця, 2 червня 2006, 16:23

Фонд державного майна просить Міністерство економіки оцінити збитки від неспроможності реалізувати свої корпоративні права державою на Нікопольському заводі феросплавів.

Про це йде мова в повідомленні Фонду держмайна (ФДМ), інформують Українські новини.

ФДМ стурбований, що 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів, які за рішенням суду в липні 2005 повинні бути повернуті державі, дотепер не перераховані на рахунок Фонду, завод продовжує управлятися приватними структурами, що приносить значний збиток державі.

"Фонд держмайна України звернувся в Міністерство економіки України з проханням надати розрахунки понесених державою збитків внаслідок того, що держава в особі ФДМ не може реалізувати свої корпоративні права на "Нікопольському заводі феросплавів", - говориться в повідомленні ФДМ.

ФДМ також відзначає, що в цей момент намагається в суді повернути собі 50%+1 акцію НЗФ від "Укрсоцбанку" (він зберігає акції НЗФ).

Кабмін у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ, і зараз іде процедура повернення у держвласність 50%+1 акція, які раніше належали концерну "Придніпров'я".

Під контролем "Інтерпайпу" (який контролює "Придніпров'я") перебуває близько 73% акцій НЗФ, група Приватбанку контролює близько 26% акцій підприємства.

У травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров'ю" 25% акцій НЗФ за 205 млн. гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акцію заводу за 205,5 млн. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді