Україна хоче від Польщі плану по боротьбі з нелегальним м'ясом

П'ятниця, 2 червня 2006, 18:03

Державна ветеринарна служба вимагає від польської ветеринарної служби надати план комплексних дій по недопущенню ввозу на територію України неякісного м'яса й продукції без відповідних документів.

Про це повідомив головний державний ветеринарний інспектор Іван Бісюк на прес-конференції 2 червня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до теперішнього часу разом з керівником польської ветеринарної служби розроблено проект повернення неякісної м'ясної продукції в Польщу.

Відповідаючи на запитання про подальші переговори з Польщею, Бісюк повідомив, що вони відбудуться, коли "польська сторона запропонує нам свої варіанти".

Як повідомлялося, заборона на поставки в Україну м'яса й м'ясопродуктів з Польщі, Молдови й Білорусії була введена 26 березня цього року через випадки ввозу їх без відповідних ветеринарних документів.

Бісюк 30 травня заявив, що Україна поки не має наміру скасовувати своє рішення про заборону ввозу м'яса і м'ясопродуктів з Польщі у зв'язку з інформацією, що надійшла, про нові факти контрабанди цієї продукції в країну.

У той же час віце-прем'єр і міністр сільського господарства Польщі Анджей Леппер заявляє, що якщо Європейський Союз не допоможе Польщі відновити експорт м'яса в Україну й Росію, то польська сторона з наступного тижня може обмежити ввіз інших продуктів у ці країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді