"Нафтогаз" має намір знизити тариф на зберігання газу

Вівторок, 6 червня 2006, 13:21

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір ініціювати зниження тарифу на зберігання газу в підземних сховищах.

За словами інформованого джерела, в.о. голови правління "Нафтогаза України" Олександр Болкісев направив у Національну комісію регулювання електроенергетики (НКРЕ) лист із проханням розглянути можливість зниження тарифу на зберігання газу в підземних сховищах газу (ПСГ). Про це повідомляють Українські новини.

Джерело додало, що з даного питання відбулася нарада в Кабінеті міністрів за участю представників "Нафтогазу України", а також голови НКРЕ Валерія Кальченко.

"Від Кабміну в НКРЕ нічого на верталося, тільки було доручення проаналізувати доцільність підвищення тарифу", - додало джерело.

Начальник цінового управління в нафтогазовому секторі НКРЕ Сергій Волос підтвердив наявність листа від керівництва "Нафтогазу України".

Він наголосив, що рішення НКРЕ про підвищення тарифу на зберігання газу в ПCГ з 1 червня є економічно обґрунтованим.

НКРЕ з 1 червня підвищила тариф на зберігання газу в підземних сховищах компанії "Укртрансгаз", дочірньої НАК "Нафтогаз України", на 230%, або на 23 гривні за тис. куб. м, до 33 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ).

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує закачати 13,5-14 млрд. куб. м газу в підземні сховища газу до початку опалювального сезону 2006-2007 років.

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" 5 травня заявила про недостатні обсяги закачування Україною російського газу в підземні сховища для забезпечення його безперебійного транзиту європейським споживачам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді