Українську горілку знову поставляють у Росію

Середа, 7 червня 2006, 09:39

Українські виробники алкоголю відновили поставки своєї продукції в Російську Федерацію.

Раніше експорт було припинені у квітні поточного року через проблеми з акцизними марками нового зразку та через запуск у РФ Єдиної державної автоматизованої інформаційної системи.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили представники вітчизняних алкогольних компаній.

Президент компанії Nemiroff, член Ради директорів "Nemiroff Холдинг" Олександр Глусь повідомив, що перший вагон продукції Nemiroff з новою акцизною маркою був завезений на територію РФ 29 травня.

У прес-службі лікеро-горілчаного заводу "Хортиця" агентству відзначили, що підприємство одержало спецмарки нового зразку й почало відвантаження продукції в Росію.

У групі компаній "Союз-Віктан" повідомили, що поставки їх продукції в Росію будуть відновлені протягом двох тижнів.

"Акцизні марки на вино та коньяк уже отримані, марки на горілку в дорозі", - сказав начальник відділу по зв'язках із громадськістю компанії "Союз-Віктан" Сергій Блажко.

Українські виробники алкоголю з 1 квітня цього року були змушені припинити поставки продукції в Російську Федерацію через проблеми з акцизними марками нового зразку і через запуск у РФ Єдиної державної автоматизованої інформаційної системи, у яку повинна вноситись інформація про імпортний алкоголь.

Новою редакцією закону РФ про держрегулювання виробництва та обороту алкоголю, ввіз алкогольної продукції в РФ зі спецмарками старого зразку був дозволений до 1 квітня 2006 року, а її реалізація - до 1 червня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді