"Лукор" у важкому фінансовому становищі

Середа, 7 червня 2006, 11:39

Державна податкова адміністрація в Івано-Франківській області вважає причиною збитковості підприємств "Карпатнафтохім" і "Лукор" проведення ними розрахункових операцій через банки, розміщені в офшорних зонах.

Про це заявив в інтерв'ю обласному радіо голова Івано-Франківської обласної ДПА Михайло Смачило, повідомляють Українські новини.

"Як правило, у підприємств, які вибирають для розрахунків не банки України, а банки, які перебувають в офшорних зонах, відразу падає прибутковість", - сказав він.

При цьому Смачило привів приклад "Карпатнафтохіма": "Це підприємство працює трохи більше року, почало практично з чистого аркуша, а вже декларує мільйонні збитки", - повідомив він.

За інформацією "Лукора", його збитки в 2005 році склали 31 млн. 400 тис. гривень.

У зв'язку з задекларованими значними збитками ці підприємства мають серйозну заборгованість за газ і електроенергію, а також - заборгованість по зарплаті.

Через те, що працівникам не платять зарплату, профспілка працівників хімічних і нафтохімічних галузей промисловості направила лист на ім'я глави Податкової, Олександра Кірєєва.

У цьому листі профспілка просить прискорити розв`язання питання щодо відшкодування податку на додаткову вартість у сумі 73 млн. 900 тис. гривень компанії "Карпатнафтохім".

29 жовтня 2004 року дочірня компанія російського нафтового холдингу "Лукойл" Lukoil Chemical B.V. і "Лукор" створили "Карпатнафтохім". Завод спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену й пропиляна.

"Лукор" створений у грудні 2000 року компанією "Лукойл-Нєфтєхім" і хімічним концерном "Оріана" на базі нафтохімічного комплексу "Оріани" зі статутним фондом 1 млн. 324 тис. гривень.

За даними підприємства, 52% акцій "Лукора" належать "Лукойл-Нєфтєхіму", а 48% акцій - "Оріані".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді