Росія блокує переговори про розмежування акваторії Азовського й Чорного морів

Середа, 7 червня 2006, 14:49

МЗС України заявляє про блокування російською стороною переговорного процесу з розмежування акваторії Азовського та Чорного морів.

Про це перший замміністра іноземних справ Антон Бутейко заявив на брифінгу 7 червня в Києві, коментуючи проведені в Москві переговори делегацій двох країн з цього питання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "переговори велися у складній ситуації".

Бутейко повідомив, що "у питанні розмежування кордону в Азовському морі російська сторона опиралася на концепцію, що закріплена в Керченському договорі, де говориться, що акваторія Азовського моря є історичними внутрішніми водами України й Росії".

"Посилаючись на цю концепцію, російські експерти фактично блокували пошук нормального врегулювання цього питання, відкинувши при цьому існуючі норми міжнародного права, які застосовуються в міжнародній практиці для делімітації морських просторів", - пояснив представник українського зовнішньополітичного відомства.

Разом з тим, Бутейко відзначив, що українська сторона запропонувала внести відповідні зміни в цей договір для того, щоб при делімітації акваторії Азовського моря можна було застосувати існуючі норми міжнародного права.

МЗС Росії після зустрічі 6 червня зробив заяву про те, що продовження російсько-українських переговорів по азово-керченській проблематиці буде залежати від офіційного роз'яснення Києвом його пропозиції переглянути фундаментальні положення відповідного договору між двома країнами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді