"Хліб України" може перейти у підпорядкування Мінагрополітики

П'ятниця, 9 червня 2006, 12:10

Державна акціонерна компанія "Хліб України" може перейти у підпорядкування Міністерству аграрної політики.

Про це 8 червня повідомила заступник міністра аграрної політики Наталя Павлюк у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

За її словами, зараз для прийняття цього рішення розробляється проект постанови Кабміну, і будуть внесені необхідні зміни до статуту компанії.

На думку Наталі Павлюк, прийняття цього рішення дозволить компанії вирішити багато питань, зокрема, питання державного агента, збереження зерна для аграрного фонду.

Заступник міністра агрополітики припустила, що рішення урядового комітету будуть винесені на розгляд Кабінету Міністрів 14 червня.

Відповідаючи на запитання про погашення боргів компанії, Павлюк запропонувала розділити їх на ті, які в минулому були накопичені у зв'язку з певними рішеннями уряду, і без його безпосереднього впливу. Борги, що виникли без втручання уряду, є можливим погасити за рахунок реалізації активів компанії.

"Загальна сума боргу компанії близько 600 млн. грн.", - уточнила Павлюк.

Міністр агрополітики Олександр Баранівський наполягає на передачі аграрному фонду частини підприємств ГАК "Хліб України" та відкритої приватизації іншої частини активів компанії. При цьому він вважає, що санації "Хліба України" не буде, оскільки це буде прихована приватизація компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді