Телеканали Фірташа залишаться в соціальному пакеті "Волі" за рішенням суду

П'ятниця, 9 червня 2006, 18:28

Господарський суд Києва зобов'язав найбільшого київського оператора кабельного телебачення "Волю" залишити в неповному соціальному пакеті, що складається з 18 каналів, канали К1 і К2.

Про це повідомила прес-служба "Волі", передають Українські новини.

"Після порушення справи за позовом ВАТ "Київтелемонтаж" і ЗАТ "Інтервідеокиїв" Господарським судом Києва було прийнято визначення про заборону змін технічних характеристик передачі сигналу програм К1, К2", - повідомив директор зовнішніх зв'язків і правових питань "Волі" Костянтин Грицак.

Виключення каналів з пакета "Воля" пояснює тим, що набрала чинності нова редакція закону "Про телебачення й радіомовлення".

Відповідно до норм закону, перелік програм, які повинні бути присутніми у всіх пакетах телебачення, повинен включати програми телекомпаній, які транслюються ефірним способом.

У той же час, відповідно до повідомлення, ліцензії каналам К1 і К2 було видано на кабельний спосіб мовлення, і вони, таким чином, за законом не можуть бути включені в пакет.

Раніше "Воля" неодноразово критикувала нову редакцію закону "Про телебачення і радіомовлення". Проти прийняття закону виступали також об'єднання кабельних операторів.

Компанія "Воля" обслуговує більше 560 тис. абонентів у Києві.

"Воля" належить міжнародному інвестиційному фонду UGF (UkrainianGrowthFund), що управляється міжнародною компанією SigmaBleyzer.

Телеканали К1 та К2, за даними ЗМІ, контролюються бізнесменом Дмитром Фірташем, співзасновником швейцарської RosuUkrEnergo.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді