Росії буде тільки гірше від введення мит на українські труби

Понеділок, 3 липня 2006, 10:31

Можливе введення Російською Федерацією 8%-ого захисного мита на українські труби великого діаметру призведе до підвищення цін на дану продукцію в цій країні та негативно відіб'ється на споживачах.

Така думка викладена у прес-релізі ВАТ "Харцизський трубний завод", переданому агентству "Інтерфакс-Україна" 30 червня.

Інформація про можливе введення РФ 8%-ого захисного мита на ТВД стимулює російських споживачів труб створювати запаси, чекаючи росту цін, відзначається в документі.

"У цей час ХТЗ одержав кілька великих замовлень із Росії, які перевищують звичайний обсяг поставок у цей період року. Замовники мотивують збільшення обсягів можливим введенням мит на ТВД у РФ і необхідністю створення запасів через майбутнє зростання цін", - констатує прес-служба підприємства.

Компанія також нагадує, що оголошення результатів спеціального розслідування відносно імпорту ТВД планувалося на грудень 2005 року, потім було перенесене на лютий 2006 року, а потім ще кілька разів переносилося.

У результаті захисні міри, що спочатку пропонувалися у формі квот, замінені митом.

"З одного боку, це свідчить про відсутність чіткої позиції в російської сторони з даного питання, а з іншого боку - про те, що державні органи управління перебувають під сильним впливом трубного лобі в особі Фонду розвитку трубної промисловості Росії", - аналізує ситуацію ХТЗ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді