"Газпром" підвищив ціну на газ для Молдови до $160 за тис. кубометрів

Понеділок, 3 липня 2006, 15:20

Молдова з 1 липня закуповує російський газ по 160 дол. за тисячу кубічних метрів.

Про це заявив перший віце-прем'єр Молдови, керівник делегації республіки на переговорах з ВАТ "Газпром" Зінаїда Гречана, передає "Інтерфакс-Україна".

У першому півріччі ціна російського газу для Молдови становила 110 дол. за тисячу кубічних метрів.

За словами Гречаної, після довгих переговорів Молдова погодилася закуповувати газ у "Газпрому" з 1 липня 2006 року за ціною 160 доларів за тисячу кубометрів.

"Ми підписали відповідний контракт наприкінці минулого тижня в Москві. Вартість транзиту російського газу по території Молдови залишилася на колишньому рівні - 2,5 дол. за транзит тисячі кубометрів на 100 км", - сказав віце-прем'єр.

У прес-службі "Газпрому" також заявили, що "відповідно до підписаного між ВАТ "Газпром" і ВАТ "Молдовагаз" договору, поставки газу в Молдову в другому півріччі 2006 року здійснюються за ціною 160 дол. за 1000 куб. м".

Гречана також виразила надію, що ціна на газ для молдовських споживачів може бути знижена після того, як сторони підпишуть довгостроковий контракт на поставки й транзит газу.

Вона знову спростувала твердження про те, що Молдова може передати "Газпрому" акції в спільному підприємстві "Молдовагаз".

За її словами, "Кишинів зробив ряд пропозицій по інвестиційних проектах, які в цей час розглядаються "Газпромом".

В 2005 році "Газпром" поставив споживачам Молдови 2 млрд. 450 млн. кубометрів газу. З початку року молдовська влада збільшила середню ціну на газ для кінцевих споживачів країни на 37,2% - до 120,1 дол. за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді