Нафта піднімає "Газпром" майже на вершину світового рейтингу

Понеділок, 3 липня 2006, 17:32

Через 17 років після падіння Берлінської стіни "Газпром", російський виробник нафти та газу, став найдорожчою компанією Європи.

"Ріст цін на нафту, що триває, підніс російську компанію на чолі з Олексієм Міллером з 10-го на 3-е місце в списку 500 ведучих компаній, які котируються на біржі (Global 500)", - повідомляється в тексті Financial Times, передає Ліга.

"Компанії займають те або інше місце з урахуванням ринкової капіталізації. Найдорожчою компанією залишається ExxonMobil, випереджаючи General Electric, яка у минулому часто очолювала список. Citigroup посідає 4-е місце, Microsoft, у якій Білл Гейтс все більше перемикається із програмного забезпечення на добродійність, скочується з 3-го на 5-е місце", - пише Financial Times.

США як і раніше домінують у списку, займаючи майже 200 рядків, хоча американська присутність уже не така велика, як 5-10 років тому.

"Банки залишаються найбільшою галузевою категорією в списку - з 77 компаніями й сукупною ринковою вартістю, яка більше ніж наполовину перевищує таку в індустрії та нафтогазових виробників, що йдуть за ними", - йдеться у тексті статті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді