Регіони оголошують голодовку

Середа, 5 липня 2006, 14:56

Віктор Янукович найближчим часом може втратити кілька кілограмів. І не тільки від нервової роботи. Просто його партія виставила черговий ультиматум з погрозою влаштувати всепарламентське голодування.

Так що скоро парламентські фотографи можуть зняти, як Ринат Ахметов сидить на парламентських сходах з блакитненькою повязочкою, на якій біленькими літерами виведено "Я голодую".

Олена Лукаш: "Закон один, а голодування загальне"

Причиною можливого голодування стане постійне інгнорування апетитів Партії регіонів помаранчевою коаліцією. Та ніяк не хоче віддати регіоналам хоч скільки-небудь комітетів, тоді як соратники Януковича хочуть аж десять.

Переговори в рамках так званого круглого столу, який триває вже другий день, жодного видимого результату не дали, хоча ще зранку в середу звучали досить оптимістичні заяви як з одного, так і з іншого боку.

Микола Янич, нічого не дають. Треба терміново щось вигадати

Більше того, Раїса Богатирьова повідомила, що в ході переговорів Партія регіонів відмовилась від посади першого віце-спікера парламенту, пішовши назустріч коаліції.

За її словами, тепер регіонали претендуватимуть лише на посаду віце-спікера.

Богатирьова-Рибаку: "Плакали наші крісла"

Вона також повідомила, що учасники переговорів між парламентською коаліцією і парламентською опозицією погодили процедуру голосування по обранню керівництва парламенту. А на додачу ще й не виключила, що найближчими днями більшість і опозиція досягнуть домовленостей, які допоможуть розв’язати конфліктну ситуацію у Верховній Раді.

"Я не знаю, коли світло в кінці тунелю буде – або сьогодні, або завтра, але ми наближаємось таки до розв’язання проблем", - наголосила Богатирьова.

Віру в серця "регіонів" вселяло те, що "Наша Україна" та СПУ начебто погоджувались віддати їм якісь комітети. Хоча офіційних сигналів щодо цього не було.

Комуністичні ходоки. "Юрій Іванович", а скільки комітетів даєте?

Як кажуть джерела "Української правди", у "Нашій Україні" думки з цього приводу розділились - частина радикально проти, але "основна і впливова частина" начебто готова чимсь поділитись.

Олександр Мороз офіційно задекларував, що давати комітети опозиції в умовах політреформи недоцільно, але продонецька частина СПУ може мати іншу точку зору.

Бахтєєва-Морозу: "Санич, позолоти ручку"
Вже газети написали, що ми вам комітети не даєм

І тільки у Юлії Тимошенко, як стверджують переговориники, немає бажання ставити підпис під будь-чим, де стоятиме також автограф Віктора Януковича.

Хоча офіційно лідер БЮТ пропонує парламентській опозиції 5 спеціальних комісій.

Сан Санич, Сан Санич... А ось і я. Що ви їм вже пообіцяли?

Тільки регіонам вони не потрібні.

Тарас Чорновіл від розпачу заявив, що "Тимошенко обкурена чи нанюхана", а її пропозиція була відверто "провокаційною і надійшла саме в той час, коли Партія регіонів збиралася розблокувати трибуну".

Ніяких комітетів.....

"У той момент, коли рішення про зняття блокади було практично ухвалено, вона видала провокаційну пропозицію, яка була шоком, у тому числі і для "Нашої України", - додав депутат.

Євген Кушнарьов був стриманішим і лише зауважив, що представники парламентської коаліції діють за відомим принципом: обіцяти, але не одружуватися.

Зокрема, він розповів, що у вівторок під час розмови про розподіл парламентських комітетів Тимошенко сказала, що всі комітети дістануться парламентській коаліції, а опозиції - 5-6 комісій з контролю зі спеціальними повноваженнями.

Даю 5 комісій і 5 "Ферарі" на додачу

При цьому, за словами Кушнарьова, Тимошенко використовувала алегорію, мовляв, ми вам пропонуємо "Феррарі" найсучаснішої марки, а ви хочете, як і раніше, їздити на велосипеді.

"Я їй на це відповів: Юліє Володимирівно, ваш "Феррарі" поки тільки у вашій багатій уяві, а велосипед стоїть поруч, а їхати треба завтра", - сказав Кушнарьов.

"От коли ви підгоните ваш "Феррарі" сюди, під будинок, ми пересядемо із задоволенням з велосипедів. Так що давайте. Але немає "Феррарі"-то, немає", - додав він.

Поки що ж представники Партії регіонів, схоже, ґрунтовно готуються до майбутнього голодування.

Лукаш-Табачнику. "Боюсь, що вам цей костюмчик скоро буде завеликий"
Віктор Янукович. "Тату, а мені теж їсти не дадуть?"

Шлунковий голод вони тамуватимуть інформаційним продуктом.

Як передає кореспондент Ліги, представники Партії регіонів у середу занесли в кулуари Верховної Ради, де вони блокують вхід у президію парламенту, новий плазмовий телевізор "Panasonic" з діагоналлю 42 дюйма.

Замість гарячого обіду гарячі дівчата
Замість гарячого обіду гарячі дівчата
Янукович-старший: "Голод - не тітка, я вам скажу"

Тепер у меню регіоналів будуть нові блюда – серіали, новини і футбол.

Всі фото Анни Андрієвської

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді