Росії невигідно переглядати ціну на газ для України - російський експерт

Середа, 5 липня 2006, 19:31

Росії зараз нема рації підіймати питання про перегляд ціни на газ для України, оскільки нинішня ціна влаштовує обидві сторони.

Так вважає президент Спілки нафтогазопромисловців Росії Геннадій Шмаль, повідомляє Кореспондент.net.

"Зараз Росії нема рації підіймати тему ціни на газ для України, оскільки ніхто не заперечує ту ціну, яка є. Звичайно, Тимошенко обіцяла переглянути угоди, але, я думаю, що їй це теж нецікаво. Поки та ціна, яка для України є... цілком може влаштувати Україну, тим більше що вони купують газ в "РосУкрЕнерго" по 95 доларів за 1 тисячу кубометрів", - заявив експерт.

Водночас, раніше ряд аналітиків висловлювали думку, що збереження ціни на газ для України можливо за умови незмінності цін на туркменський газ для Росії протягом року.

Тим часом, у ході переговорів, що відбулися минулого тижня в Ашхабаді, Туркменістан запропонував Україні укласти контракт на поставку газу на жовтень-грудень 2006 року за ціною 100 доларів за тис. куб. м.

Українська ж сторона наполягає на поставці не менш 10-12 мільярдів кубометрів туркменського газу по прямих контрактах у другому півріччі по 60 доларів за тисячу кубометрів.

Зараз Україна одержує газ від швейцарської компанії "РосУкрЕнерго" по 95 доларів за тис. куб. м.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді