"Розборки" між Arcelor і Mittal Steel коштували їм більше $0,5 млрд.

Четвер, 6 липня 2006, 13:03

Протистояння між сталеливарними компаніями Arcelor і Mittal Steel, які відстоювали свої корпоративні інтереси, коштували обом найбільшим суб’єктам світового сталеливарного ринку 510 мільйонів євро.

Такі дані приводить 6 липня бельгійська газета "Лібр Бельжік", передає РИА Новости.

У зазначену суму входять, зокрема, витрати компаній на послуги адвокатів, консультації фінансових експертів, інформаційну кампанію.

За даними видання, захист у протистоянні з Mittal Steel обійшлася Arcelor приблизно в 220 мільйонів євро, ще 140 мільйонів євро коштував Arcelor розрив угоди з російською "Сєвєрсталь".

Що стосується коштів, витрачених Mittal Steel, то вони склали не менше 150 мільйонів євро.

Раніше повідомлялося, що акціонери Arcelor на позачергових зборах наприкінці червня висловилися проти угоди з "Сєвєрсталь", а голова ради директорів Arcelor Йозеф Кінш заявив, що російській компанії буде виплачена неустойка.

Угода про стратегічний альянс між Arcelor і "Северсталь" була підписана 26 травня, однак 25 червня рада директорів європейської компанії обрала угоду з групою Mittal Steel на запропонованих нею умовах - Mittal підняв ціну за акцію Arcelor з 37,74 до 40,40 євро. Передбачається, що в новій компанії, утвореній в результаті злиття, Arcelor буде володіти 50,6% акцій, Mittal Steel - 49,4%.

"Сєвєрсталь" же пропонувала Arcelor створити об’єднану компанію, де російській стороні належало б 25% акцій, а сума, виплачена "Сєвєрсталь", склала б близько 13 мільярдів євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді