Секрет Coca-Cola оцінили в $1,5 млрд.

Четвер, 6 липня 2006, 18:36

Співробітниця Coca-Cola Co. і двоє інших людей були арештовані за обвинуваченням у розкраданні конфіденційних документів компанії та зразку секретного продукту, розроблювального Coca-Cola, які вони намагалися продати компанії PepsiCo Inc. більш ніж за 1,5 млрд. доларів.

Один з керівників PepsiCo у травні одержав листа у фірмовому конверті Coca-Cola від людини, що підписалась ім'ям Дірк, із пропозицією купити конфіденційну інформацію про компанію, заявив представник PepsiCo Марк Доллінс, передає "Інтерфакс-Україна".

Доллінс відзначив, що цей лист було "негайно передано керівництву Coca-Cola".

"Ми лише зробили те, що зробила б будь-яка відповідальна компанія, - заявив представник PepsiCo. - Конкуренція повинна бути жорсткою, але чесною та легальною".

Coca-Cola, у свою чергу, передала цей лист у Федеральне бюро розслідувань США, яке почало секретне розслідування.

В участі у махінації обвинувачується Джойя Уільямс, помічник по адміністративній роботі старшого менеджера одного з підрозділів Coca- Cola.

Відеокамери, встановлені в офісному приміщенні компанії, зафіксували, як вона виймала документи з папок і заштовхувала їх у сумки разом зі скляною пляшкою, яка містила зразок нового продукту, розроблювального Coca-Cola.

Потім було затримано двоє інших підозрюваних у злочині: Ібрагим Дімсон, який і написав лист представникові PepsiCo, і Едмунд Духані, чий банківський рахунок планувалося використати для одержання грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді