"Донецьких" перевірять з особливою пристрастю

Середа, 2 серпня 2006, 16:11

У ході чергового засідання Кабінету Міністрів, яке відбулося 1 серпня, прем'єр Юрій Єхануров і міністр фінансів Віктор Пинзеник знову підняли тему несплати податків місцевими промпідприємствами в ряді областей України.

За словами Пинзеника, найнижчі показники сплати податків - у Донецькій (69,5% відносно 2005 р.) і Дніпропетровській областях (82,5% від рівня минулого року), повідомляє Ліга.

"На жаль, зменшення платежів відбулося в останні місяці першого півріччя", - констатував міністр фінансів.

Слова міністрів підтвердив і присутній у кулуарах уряду глава Державної податкової адміністрації Олександр Кіреєв.

На питання, чим будуть займатися робочі групи, які виїдуть у регіони, пан Кіреєв відповів: "Разом з місцевими адміністраціями вони розглянуть питання, куди дівається фінансовий результат компаній, які набагато збільшують обсяги виробництва, експорту, претендують на повернення ПДВ, у той час як їхній фінансовий результат низький".

В умовах економічного росту зниження надходжень до бюджету податку на прибуток виглядає явним очікуванням приходу більш лояльної влади - представників Донецького регіону.

Дуже ймовірно, що перевірки, ініційовані ДПА і Кабміном, можуть бути "м'яко" припинені лобістами Донбасу у владі, а то і зовсім припинені, у випадку одержання контролю Партією регіонів над економічним блоком уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді