Янукович пророкує 10 млрд. грн. бюджетного дефіциту вже цього року

Вівторок, 8 серпня 2006, 17:34

Прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує дефіцит державного бюджету в 2006 році на рівні 10 млрд. грн.

Про це він сказав 8 серпня, представляючи знову призначеного міністра оборони Анатолія Гриценка, повідомляє Finance.ua.

За його словами, на сьогоднішній день дефіцит бюджету складає 6 млрд. 200 млн. грн. Прем'єр-міністр відзначив, що недовиконання бюджету обумовлене рядом як об'єктивних, так і суб'єктивних факторів.

Зокрема, за словами прем'єра, одним з об'єктивних факторів є те, що уряд Юрія Єханурова працював у складних умовах, прийнявши в спадщину наслідки ручного керування економікою. Янукович відзначив, що дії уряду Юлії Тимошенко призвели до значного падіння промислового виробництва. У свою чергу падіння виробництва було обумовлено значним навантаженням на промисловість "надлишковими непрямими податками".

Крім того, за словами Януковича, значну роль у скороченні обсягу промислового виробництва зіграло запровадження 50% відрахувань із прибутку державних монополій.

Прем'єр також відзначив, що одним з факторів негативного впливу на економіку стало значне домінування імпорту над експортом, що призвело до збільшення негативного сальдо торговельного балансу до 2 млрд. 200 млн. грн. У зв'язку з цим він відзначив, що перед новим урядом стоїть задача підтримати вітчизняного товаровиробника, орієнтованого на експорт.

Як повідомлялося, за законом про держбюджет-2006 граничний обсяг дефіциту держбюджету-2006 встановлено на рівні 13 млрд. 245 млн. грн., у тому числі розмір дефіциту загального фонду - 11 млрд. 739 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді