Нафтопереробники заперечують причетність до рекордних цін на бензин у Донецьку

Вівторок, 8 серпня 2006, 19:26

Представники найбільших нафтопереробних заводів України заперечують причетність до зростання цін у роздрібних мережах Донецька.

Як повідомила заступник директора департаменту по рекламі і PR ТОВ "ТНК-ВР Україна" Ірина Ковальчук, на Лисичанському НПЗ оптові відпускні ціни на нафтопродукти зросли тільки 7 серпня, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Збільшення склало близько 4-5%, а зростання у роздрібній мережі Донецька почалося ще на минулому тижні і перевищило 10%, що є неадекватним.

Аналізуючи причини такого "перекосу", підкреслила вона, варто враховувати особливості Донецького регіону, де ринок у плані постачань нафтопродуктів "централізований".

Якщо в основних постачальників залишки палива скорочуються або виникають перебої з постачаннями, це миттєво виражається у вигляді підвищення цін.

"Безумовно, у такій обстановці свою негативну роль грають панічні настрої і бажання заробити в момент недостачі продукту", - відзначила Ковальчук.

У той же час, за її словами, основна причина зростання відпускних цін на НПЗ - подорожчання нафти.

У той же час, як повідомив голова правління ЗАТ "Укртатнафта" Сергій Глушко, у даний час нафтотрейдери заробляють по $100 на тонні нафтопродуктів по відношенню до цін виробників.

"У нас - суцільні нулі та збитки. Усі заробітки сьогодні знаходяться в роздробі", - сказав він.

В даний час ціни на АЗС Донецька сягнули небувалих для роздрібного ринку України величин. Зокрема бензин А-95 коштує від 4,8 грн. до 5 грн. за 1 літр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді