Президент банку одержав 9 років в'язниці

Середа, 9 серпня 2006, 15:22

Колишній президент американського банку був засуджений до 9 років тюремного ув'язнення після визнання власної причетності до шахрайства на мільйони доларів.

Відповідно до даних звинувачувачів, Марк Хардімен (Mark Hardyman) спробував приховати проблему прострочених позичок у своєму банку First National Bank of Blanchardville, підробивши офіційні документи, інформує Finance.ua.

Хардімен визнав свою винуватість у банківському шахрайстві, що привело до збитку на суму близько 17 млн. доларів, а також до остаточного краху банку в 2003 році, повідомляє Associated Press.

Хардімен визнав свою винуватість у вчинених діях, виразивши своє каяття, і це, можливо, врятувало його від довшого покарання, передбаченого законом - до 30 років.

Вирок відбиває не тільки величезні суми грошей, втрачених банком, але і також серйозний вплив, який ці дії вчинили на місцеві підприємства і громади, багато хто з яких також понесли збитки.

Суд також ухвалив, що обвинувачений повинен буде виплатити близько 13 млн. 500 тис. доларів, щоб компенсувати втрачені кошти, хоча влада погодилася, що повне відшкодування, можливо, ніколи не буде зроблено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді