В Україні відкриються гігантські 3D-кінотеатри

П'ятниця, 1 вересня 2006, 12:32

До кінця 2008 року канадська корпорація IMAX разом з українською кінокомпанією "Тріумф" має намір відкрити в Україні два 3D-кінотеатри.

Запуск 3D-кіно в Києві почнеться вже в наступному році з прокату літніх блокбастерів, інформує Ліга.

Пошуком приміщень, здатних умістити величезні (іноді висотою з 7-поверховий будинок) екрани IMAX, займається консалтингова компанія "Українська Торговельна Гільдія".

Як повідомили в прес-службі "Української Торговельної Гільдії", на сьогоднішній день IMAX уже розглядає ряд запропонованих торгово-розважальних центрів у Києві.

"Ми готові представити для мережі IMAX більше 10 ТРЦ у Києві й більше 15 - у великих містах України", - заявив генеральний директор гільдії Вадим Непосєдов.

IMAX - це міжнародна мережа кінотеатрів, яка пропонує новий підхід до кінопоказу.

3D-кінотеатри пропонують глядачам об'ємне 3D-зображення (для цього вони надягають спеціальні поляризаційні окуляри). Розміри екранів, що досягають розмірів у половину футбольного поля, досить великі для того, щоб показати кита в натуральну величину.

Найбільший екран IMAX у світі має розмір 35 на 29 метрів. Ним обладнано кінотеатр "Panasonic IMAX" у Сіднеї. Середній екран IMAX звичайно має розмір 18 на 24 метра. Середня місткість залу IMAX - 300 осіб.

Корпорація IMAX є однією з найбільших у світі компаній, які займаються інноваційними аудіовізуальними технологіями. Останньою розробкою компанії є технологія, що дозволяє перетворювати будь-які ігрові й документальні фільми, зняті на 35 мм плівці, у формат IMAX.

"Українська Торговельна Гільдія" - спеціалізована консалтингова компанія, яка забезпечує реалізацію всіх стадій ведення проектів в області комерційної та житлової нерухомості: від купівлі земельної ділянки до управління нерухомістю. Компанія займає 81% на ринку консалтингу торговельної нерухомості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді