Україна буде позичати, щоб прокормити себе - Азаров

Субота, 2 вересня 2006, 22:32

Україна в 2006 році буде здійснювати запозичення на зовнішньому та внутрішньому ринку для забезпечення фінансування дефіциту державного бюджету, як це передбачається законом про держбюджет-2006, на суму близько 2 млрд. дол.

"Вони (запозичення) закладені в бюджеті, тому, швидше за все, ми вийдемо (на ринок позик). Ситуація зараз на ринках сприятлива", - сказав перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він відзначив, що в зараз співвідношення ВВП України і держборгу більш ніж безпечне.

"Нам ніщо не загрожує. Це абсолютно нормальна політика. У нас, на відміну від сусідів, немає нафти і газу і немає надборгів, тому ми в праві, орієнтуючись на довгострокову перспективу, під нормальні відсотки, з урахуванням світової інфляції брати гроші в борг. В праві і будемо це робити", - відзначив Азаров.

Крім того, він відзначив, що уряд буде заохочувати залучення приватними корпораціями зовнішніх позик для модернізації виробництв.

Як повідомлялося, уряд раніше розглядав можливість, у рамках фінансування бюджету в 2006 році, здійснити випуск єврооблігацій на суму, як мінімум, 500 млн. дол.

Крім того, планувалося залучення 500 млн. від Світового банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді