"Нафтогаз" б'є рекорди по закачці газу

Понеділок, 4 вересня 2006, 12:40

У серпні 2006 року НАК "Нафтогаз" закачав для потреб внутрішніх споживачів у підземні газосховища рекордний за часи незалежності України щомісячний обсяг природного газу - 3 млрд. 780 млн. кубометрів.

На 1 вересня компанія накопичила в ПГС (підземних газосховищах) 19 млрд. 900 млн. кубометрів блакитного палива. Збільшити закачку природного газу вдалося після проведених у серпні переговорів між "Нафтогазом" і російським "Газпромом", передає Ліга з посиланням на прес-службу НАК.

У вересні планується втримати графік закачки природного газу на рекордному рівні і закачати в цілому 3 млрд. 200 млн. кубометрів.
Щодня структурні підрозділи "Нафтогазу" закачують у ПГС в середньому по 120 млн. кубометрів палива. В попередні роки рівень щоденної закачки в цей період не перевищував 90 млн. кубометрів.

Відповідно до доручення прем'єр-міністра Віктора Януковича і міністра ПЕК Юрія Бойка, "Нафтогаз" планує до початку опалювального сезону (15 жовтня) закачати в ПГС 24-24,5 млрд. кубометрів блакитного палива.

Це дозволить забезпечити стабільне і надійне газопостачання всім категоріям споживачів України і транзит російського газу в країни ЄС, повідомляють в компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді