Група "Форум" забрала у невідомих "братків" контроль над КСЗ

Вівторок, 5 вересня 2006, 15:00

Ранком 5 вересня колишнє керівництво Кременчуцького сталеливарного заводу на чолі з Олександром Холошиним, яке було усунене в ніч з 25 на 26 серпня внаслідок силового захоплення підприємства півтисячною групою невідомих молодиків, повернулося на свої робочі місця.

Люди, які, за словами керівництва КСЗ, незаконно займали завод з 25 серпня, звільнили територію підприємства після неодноразових вимог правоохоронних органів. Силового опору міліції та співробітникам виконавчої служби вчинено не було, передає Ліга.

Нагадаємо, 17 травня 2006 року відбулися позачергові загальні збори акціонерів КСЗ, на яких головою правління підприємства було обрано Дмитра Черненка від групи ТАС Сергія Тигіпка, яка є одним з акціонерів заводу. Однак зайняти свої робочі місця нове начальство змогло тільки після силового інциденту в ніч з 25 на 26 серпня.

До цього часу велися судові процеси, початі групою "Форум", щодо легітимності рішень травневих зборів акціонерів у різних судах Кременчука і Дніпропетровська.

На даний момент ніхто з великих акціонерів заводу, серед яких, в тому числі, є компанія СКМ Рината Ахметова, а також, за деякою інформацією, група "Приват" Ігоря Коломойського, не визнав, що саме він став спонсором захоплення 25 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді